RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir bort festivaloverskudd


Gunnar Grini oppfordrer alle til å komme med forslag på hvem som skal motta årets festivaloverskudd.
Gunnar Grini oppfordrer alle til å komme med forslag på hvem som skal motta årets festivaloverskudd.
Fjorårets Bekkerock-festival ble en stor suksess. Nå inviterer arrangørene Lokalavisene Oslos lesere til å stemme fram hvilken veldedig organisasjon som skal få årets overskudd.

GRORUDDALEN: – Nå har våren kommet og da er det lov til å tenke festival igjen, sier Gunnar Grini, en av ildsjelene bak den frivillige festivalen Bekkerock, som i år har bytta navn til Bjølsenfestivalen.

16. august i fjor møtte rundt 500 publikummere opp i Bjølsenparken for å høre god musikk, spise grillmat og samtidig støtte et godt formål.

– Det var en stor suksess året som var, og vi håper det kommer enda flere i år. Festivaldatoen er allerede satt til 22. august, sier Grini fornøyd.

Publikum bestemmer

Forrige års overskudd på 14 000 kroner gikk til Kirkens Bymisjon og Natthjemmet, et akutt kriseovernattingstilbud til kvinner med tilhørighet i rus- og prostitusjonsmiljøet. Nå er Grini og resten av ildsjelene på jakt ettter et nytt godt formål å gi overskuddet til.

– Vi har ikke full oversikt over hvem som kan ha godt av å få litt ekstra midler. Derfor vil vi gjerne ha hjelp av Lokalavisen Groruddalens lesere, og resten av leserne til Lokalavisene Oslo. Fortrinnsvis er vi ute etter organisasjoner eller frivillige som ikke har så stort budsjett fra før av. Jo større forskjell pengene kan gjøre, jo bedre, sier han.

Det eneste kravet arrangørene har satt, er at de som skal motta pengene, holder til i Oslo-området.

– Vi blir glade for absolutt alle forslag som kommer, understreker Grini.

Klubbkveld

Nytt av året er at festivalen også skal ha et klubbkonsept kvelden før.

– Alle festivaler har klubbdag for tida, så da kan ikke vi være noe dårligere. For øyeblikket leter vi etter en liten klubbscene der vi kan ha halvakustiske konserter kvelden før selve festivaldagen, sier han og avslører at Nazar Café på Sagene er det mest aktuelle alternativet.

Og selv om ikke lokalene er helt avklart ennå, er i alle fall navnet på det nye klubbkonseptet i boks.

– I år har vi jo bytta navn fra Bekkerock til Bjølsenfestivalen, men vi ville fortsatt beholde litt av Bekkerock-navnet. Derfor har vi bestemt at klubbkvelden skal gå under navnet Bekkemørkt, ler Grini.

Stort engasjement

I år som i fjor har arrangørene innledet et samarbeid med bydelen og næringslivet i lokalmiljøet.

– Alle har vært flinke til å bidra mye. Det er et stort engasjement her i bydelen, skryter han og lover at det ikke kommer til å være siste gang Bjølsenfestivalen går av stabelen.

– Vi holdt på i over to år, og skal fortsette så lenge folk kommer og så lenge vi har flinke og engasjerte artister til å spille. Selv syns vi dette er kjempegøy å drive med, og jeg tror også nærmiljøet syns det er meningsfylt å bidra med frivillig innsats hvert år. Vi skaper noe hyggelig sammen som både er positivt for beboerne, for artister som får mulighet til å vise seg fram og ikke minst for den frivillige organisasjonen som overskuddet går til, sier Grini.

Ditt forslag kan du sende inn på ostkantavisa.no

– Vi håper på å samle inn enda mer penger enn i fjor. Det gjenstår bare å krysse fingrene for at 22. august blir en dag med strålende sol, god stemning og masse mennesker i Bjølsenparken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere