Gå til sidens hovedinnhold

Gir bydelene skylden

Konstituert finansbyråd, Øyvind Såtvedt (H) tilbakeviser all kritikk, og mener bydelene selv må ta ansvaret for budsjetter i ubalanse.

Bydelene er ansvarlig for sine egne budsjetter og drift, og de kan ikke bare lene seg tilbake å se på at det er et stort merforbruk, sier Såtvedt, og legger til at han mener byrådet har gjort sitt for å bedre bydelsøkonomien.
Vi mener at bydelene har fått romslige rammer, sier han.

En prioriteringssak

Det var fredag at samtlige BU-ledere i Oslo gikk sammen og ba politikerne i Rådhuset om en betydelig styrking av bydelsrammene. Såtvedt mener imidlertid at styrkingen BU-lederne etterlyser allerede er på plass, og sier bydelene selv må ta ansvar for å drifte forsvarlig.
Vi har foreslått en betydelig styrking av bydelsrammene på 420 millioner kroner for 2008, og da burde det være mulig å tilpasse budsjettene, sier han.
Men et samlet bydels-Oslo hevder det ikke er mulig, hva tenker du om det?
Vi hører hva de sier, men i utgangspunktet oppfatter jeg dette som en henvendelse til bystyret. Så får de eventuelt gjøre hva de vil der, men jeg tror ikke helt på at bydelene ikke klarer det med de rammene de har i dag, sier Såtvedt, som hevder det handler om prioriteringer.
Det gjelder alle sektorer i kommunen. Alle vil ha mer penger, men det handler om å prioritere, sier han.
Bydelene må hvert år prioritere mellom de eldste og de yngste, skal det være sånn?
Ja, det skal være sånn. Men vi mener selvsagt at det er plass til begge gruppene innenfor de rammene som er der nå.

Advarer bystyret

Økte skatteinntekter i 2007 har blant annet gjort at Arbeiderpartiet ber om gjeldsslette for bydelene. Såtvedt er sterkt kritisk til et slikt forslag.
Det er selvfølgelig opp til bystyret hva de vil gjøre, men jeg vil advare mot å bruke skatteinntektene til gjeldsslette. Vi ønsker å bruke dette til å investeringer, slik at vi får mindre lån. Det er en investering som vil lønne seg på sikt, sier Såtvedt, som tviler på at byrådet vil foreta seg noe i forhold til bydelsopprøret.
Vi vil ikke foreta oss noe spesielt. Jeg antar at bystyret fanger signalene, sier han.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot