Gå til sidens hovedinnhold

Gir deg 3D-følelse

Vi skvetter ikke til når en headcrab i Half-Life 2 kommer hylende mot oss, men 3D-skjermen til Zalman gir spillingen en ekstra dimensjon. Bokstavelig talt.

HARDWARE.NO: Skjermer med full støtte for et bilde i tre dimensjoner er det ikke mange av på dagens marked.

Kort forklart fungerer teknologien slik at skjermen genererer to bilder, ett for hvert øyne. Ved å bruke spesielle briller skiller øynene de to bildene fra hverandre, noe som gjør at øynene dine kan tolke dybde.

Les også skjermtesten: Nær nirvana for entusiaster

Ikke ille

Zalman ZM-M220W er en 22-tommers skjerm med betydelig større oppløsning for 3D enn hva virtuell-virkelighets-hjelmer har. Skjermen viser selvsagt også 2D, men teknologien som benyttes for den ekstra dimensjonen begrenser seg til bevegelige bilder.

Zalman har aldri bemerket seg på skjermmarkedet, og tidligere har de kun lansert en skjerm. Med Trimon ZM-M220W prøver de seg nærmest som en pioner innen et nytt felt. Dette er kanskje ambisiøst for en så fersk aktør, men resultatet er slettes ikke ille.

Les også skjermtesten: Allrounder med god kvalitet

Rette spor

Under lett bruk, slik som tekstbehandling og surfing, fremstår skjermen som meget klar og fin i fargene. Den tygger hudtoner lett som bare det, helt frem til du øker innsynsvinkelen.

Samtlige farger blir da mørke, og du ser tydelige de rette sporene til pikselbanene både vertikalt og horisontalt.

Les også skjermtesten: En ren drøm

Dukke unna kuler

Når vi spiller og ser på film i 3D, blir vi fascinert. Det er spennende å kunne leve seg så mye inn i omgivelsene, og kvaliteten er tatt etter forholdene god.

Den ekstra dimensjonen fører derimot med seg noen negativer sider, slik som at bildeoppdateringen i spill blir mer enn halvert, og at programvaren kun støttes av Windows Vista.

Teknologien er riktig nok ikke på det nivået at du selv begynner og dukke unna kulene i The Matrix, og skvetter unormalt mye når en headcrab kommer hylende mot deg.

Men, denne teknologien gir en generell unik opplevelse når du både spiller og ser på film. Brillene gjør riktig nok bildet noe mørkere, men du tilpasser deg dette fort.

Skjermen selges for tiden ikke i Norge, men for litt over 5000 kroner pluss frakt kan du få den fra den utenlandske nettbutikken Amazon.com. Man kan regne med at prisen her til lands vil være noe stivere.

Vi snakker altså ikke om en billig affære, det spørs nok heller hva en ekstra dimensjon er verdt for deg? Som karakteren "Fry" i Futurama sier: "Jeg er ikke sikker på om jeg vil betale for en ekstra dimensjon jeg ikke vil bruke".

Les hele testen av Zalman Trimon ZM-M220W på Hardware.no

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut