Gir deg rallyfølelsen i stua

Den gode kjørefølelsen på de mest sentrale kjøretøyene og en flott vanskelighetsgradsskalering er spillets stire styrker.

Den gode kjørefølelsen på de mest sentrale kjøretøyene og en flott vanskelighetsgradsskalering er spillets stire styrker.

Støv, skitt og garantert ingen piggdekkavgift.

DiRT 3 er det niende spillet i Codemasters´ Colin McRae-serie, som strekker seg helt tilbake til 1998.

Det første spillet som fikk undertittelen «DiRT» kom i 2007, bare måneder før rallylegenden Colin McRae selv omkom i en tragisk helikopterulykke. Både DiRT og DiRT 2 bar Colin McRae-navnet, men denne gangen har det blitt forkastet – uten at det på noen som helst måte gjør skam på rallysporten.

Det er med bilspill som med mange andre sjangre. Noen titler lener seg mot realismen og den korrekte gjengivelse av hvordan man kjører bil. Andre heller mot arkaderetningen, hvor ytterpunktene (som for eksempel Ridge Racer-spillene) i praksis er en visuell fremstilling av en bil som like gjerne kunne vært en båt, bedømt på dens fremferd.

Mellom realisme og vås

dirt3

DiRT 3 treffer en fin og til dels harmonisk balanse på flere punkter. For det første har det plassert seg lurt mellom å være et rent rally/offroad-spill og å fokusere på biltriksing i form av gymkhana. Videre har det også posisjonert seg mellom bilspill som ønsker å simulere virkeligheten og noe flåsete arkaderacere.

Gjennom høye produksjonsverdier sikrer Codemasters at spillet får et flott visuelt uttrykk og en stilfull presentasjon med trendy menyer og flott musikk. Hedmarksskogen har nok aldri sett så bra ut i dataspillform før.

God kjørefølelse

dirt3

Det er selve rallykjøringen og deler av gymkhana-en som er spillets største styrke. Den gode kjørefølelsen på de mest sentrale kjøretøyene og en flott vanskelighetsgradsskalering er spillets store styrker.

Men noen irritasjonsmomenter, lite idèrikdom og en noe platt enspillerdel trekker ned et ellers meget godt helhetsinntrykk.

Les hele anmeldelsen av DiRT 3 på Gamer.no

Les også disse artiklene på Gamer.no

Les alt om E3-messen som starter nå

Carmageddon vender tilbake

The Witcher 2 bekreftet til konsoll

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag