*Nettavisen* Nyheter.

Gir en million kroner

Oppfordrer alle i Hemingland: - Nå må alle bidra slik at vi kommer i mål!sier aHelen Sterud. Foto: Ida Schmidt Nygaard

En privat giver spytter en million kroner inn i Hemingpotten og hallprosjektet nærmer seg mer enn noen gang en realitet.

Slemdal: - Giveren ønsker å være anonym. Dette er en privat stiftelse med tilknytning til nærmiljøet som ønsker å bidra, samt å oppfordre andre til å gjøre det samme, sier en tydelig glad Helen Sterud, daglig leder for stiftelsen Nye Heminghallen.

Mangler tre millioner

Av totalt 60 millioner kroner, mangler nå stiftelsen drøyt 3 millioner.

- Det er to grunner til at vi nå er så nære målet. Det ene er at vi har fått lavere priser fra underleverandører og at vi har gått gjennom prosjektet og funnet områder hvor vi kan være smarte og mer økonomiske. Det betyr ikke at kvaliteten på hallen blir dårligere, men at vi har funnet smarte løsninger og kuttet unødvendig luksus, sier Sterud.

Stor giverglede

Ifølge Sterud har givergleden fra bedrifter, privatpersoner og stiftelser den siste tiden også bidratt til at hallen snart kan bli en realitet.

- Vi ser at folk med vanlig økonomi gir det de kan. Alle bidrag hjelper, små eller store. Mange som allerede har gitt, gir mer nå som de ser at vi nærmer oss.
Finansieringen består av 30 millioner kroner i offentlig støtte, 12 millioner kroner i banklån, 2,5 millioner i ekstrakontingent, klubbens egne midler og til nå 12,2 mill i privat støtte.

Overbevist

Målet er å få inn de siste 3 millionene i løpet av en måneds tid slik at byggingen kan starte i slutten av mars. Hallen vil i såfall tas i bruk cirka ett år senere.

- Vi er overbevist om at vi skal klare dette og setter all trøkk inn for å få inn de siste kronene nå, avlutter Sterud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.