Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir et lite løft for andre

Frelsesarmeens representant, Anne Kristine Herje og senterledelsen ved Storo Storsenter har et godt samarbeid, og vil donere gjenglemte ting for å gjøre en forskjell for andre.
Frelsesarmeens representant, Anne Kristine Herje og senterledelsen ved Storo Storsenter har et godt samarbeid, og vil donere gjenglemte ting for å gjøre en forskjell for andre. Foto: Kristine Sletten
Hver måned blir gjenglemte ting på Storo Storsenter samlet sammen, og gitt til en veldedig organisasjon. Dette er ting som kan ha stor verdi for mennesker som ikke har så mye.

STORO: – Gjenglemte, brukte ting, blir som regel kastet. Unntaket er mobiltelefoner, kontanter og briller. Nye ting som blir funnet i handleposer, donerer vi bort, sier informasjonsleder ved Storo Storsenter, Toril Bakke.

Kontanter blir gitt til Frelsesarmeen, briller blir sendt til den tredje verden, og mobiltelefoner og lommebøker tar politiet seg av.

Etterlyser kondomer

Bakke forteller at kundene blant annet glemmer igjen svært private dagbøker og bilder, men også kondomer, p-piller og rullatorer.

– Det er mange som kommer tilbake og etterlyser disse tingene. Det kom en gutt i 16-års alderen og spurte om vi hadde fått inn en pakke med kondomer. Litt lenger borte i gangen, stod en jente i samme alder og fulgte med. De var begge ganske røde på ørene, sier Bakke.

Klarer seg ikke uten

En annen ting Bakke stusser over at ofte blir glemt, er rullatorer, stokker og krykker. Da kan man spørre seg selv om hvor viktig disse faktisk er for eieren.

– Vi har fått et par telefoner fra kunder som etterlyser rullatorer og krykker. De forteller, ganske hysterisk, at dette er noe de er helt avhengig av og ikke klarer seg uten. Så her er det jo noe som skurrer, fortsetter Bakke.

LES OGSÅ: Har du mistet noe?

Folk er ærlige

Mobiltelefoner, kontanter og bæreposer er ting som blir glemt igjen nesten hver dag. Bakke blir like overrasket hver gang en kunde leverer inn slike ting.

– Noen har til og med levert inn løse sedler, gjerne 500-lapper. Det er gøy å se hvor ærlige folk er, sier hun.

Kundene blir sjokkerte når de får vite at tingene er blitt funnet og returnert av andre.

– Folk blir jo helt målløse når de finner ut at andre er så ærlige og leverer inn helt nye jakker og sko til flere tusen kroner. Det er utrolig godt å se, fortsetter Bakke.

Noen som prøver seg

Dessverre er det ikke alle som er like ærlige. Bakke forteller om en mann som etterlyste lommeboken sin flere ganger i løpet av en dag.

– Det kom en kunde innom og spurte etter lommeboken sin. Han sa at den var svart, og at det var kontanter i den. Jeg fant frem en, og han bekreftet. Jeg tenkte ikke noe mer over det, for jeg var jo sikker på at det var hans, sier hun.

Det viste seg å ikke være tilfellet.

– Et par timer senere kom han tilbake og etterlyste den andre lommeboken sin. Da begynte lyset å gå opp for meg, fortsetter hun.

LES FLERE NYHETER FRA BYDEL NORDRE AKER HER

Gir til de som trenger

Bakke har jobbet på Storo i 15 år. Senteret har alltid donert gjenglemte ting, til et veldedig formål. Frelsesarmeens slumstasjon er mest brukt.

– Slumsøstrene har vært her flere ganger. Vi har et godt samarbeid, og vi vet at tingene blir tatt vare på, og gitt til mennesker som trenger det, sier Bakke.

Slumsøstrene er et gammelt konsept under Frelsesarmeen. Slumstasjonen ligger på Rodeløkka i Oslo, og har et godt samarbeid med Storo Storsenter. På stasjonen kan familier komme innom for råd og veiledning, men også for å få mat og klær.

– Familiene som kommer innom slumstasjonen, setter stor pris på tingene som Storo donerer. Det gir dem et lite løft og en ekstra glede i hverdagen, sier Frelsesarmeens representant på Storo, Anne Kristine Herje.

Foreløpig er det bare Storo de har kontakt med.

– Vi har et godt samarbeid med senteret. Disse tingene som blir glemt igjen, kan bety kolossalt mye for de som får dem. Det er der verdien ligger, avslutter Herje.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!