*Nettavisen* Nyheter.

Gir fredspris til David Beckham

Surgol Ghairat møtte Sri Sri Ravi Shankar for en stund siden. Nå har han skrevet et dikt til den indiske åndelige lederen.

Surgol Ghairat møtte Sri Sri Ravi Shankar for en stund siden. Nå har han skrevet et dikt til den indiske åndelige lederen. Foto: Foto: Fredsduene for ungdom

David Beckham er blant mottakerne av fredsprisen Fredsballen, som deles ut under Eras-festivalen på Rådhusplassen lørdag.

OSLO: Fredsduene for ungdom deler ut Fredsballen hvert år, for å hedre mennesker som har gjort noe spesielt for menneskeheten, særlig barn og unge. Tradisjonen tro skjer prisutdelingen i forbindelse med Eras-festivalen i Oslo.

I år skal prisen deles ut til fem mottakere. En av dem er Eras-nettverket, som består av 25 innvandrerorganisasjoner, og altså får prisen på sin egen festival.

I tillegg deles prisen ut til fotballspilleren David Beckham, skuespilleren Angelina Jolie, politikeren Ramadan Bashardost og bloggeren Malala Yousufzai.

I vår fikk også den indiske Bollywood-stjernen Vinod Khanna Fredsballen av Fredsduene.

Gode ambassadører

Surgol Ghairat i Fredsduene for ungdom påpeker at David Beckham er både et fotballikon og et fredsikon for mange. Han roser også Angelina Jolie.

– Hun er en FN-ambassadør, som fronter mye positivt. Hun har brukt millioner av dollar på å fronte over 59 organisasjoner, sier Ghairat.

Han håper å spre glede med utdelingen av prisen, samtidig som han også håper den skal ha effekt i samfunnet.

– Hvis vi jobber for fred og menneskerettigheter, får barn og unge mer innflytelse og resultater, sier Ghairat.

Les også: Akhtar Chaudhry er Fredsballens beskytter

Vil lage fredskonferanse

Ghairat forteller også at Fredsduene har brukt lang tid på å sende informasjon til vinnerne av Fredsballen i år. Det er dermed ingen grunn til å forvente å se David Beckham eller Angelina Jolie på Rådhusplassen på lørdag. Men Fredsduene håper å samle vinnerne senere.

– Vi jobber med å få til et fredsseminar i oktober eller november, der vi vil invitere alle vinnerne av Fredsballen, både årets vinnere og tidligere vinnere. Her vil vi vokusere på barn, unge, demokrati og menneskerettigheter, sier Surgol Ghairat.

Han planlegger også å få en mer profesjonell drift fremover, med Fredsduene som en stiftelse og Fredsballen som et fond.

– Vi håper å bygge flere fredsprosjekter gjennom Fredsballen. Det skal være en aktivitet i Fredsballen året rundt, sier Surgol Ghairat.

Dikt til vinnerne

Ghairat har også skrevet et dikt i forbindelse med Fredsballen. Diktet ble skrevet på bursdagen til Sri Sri Ravi Shankar, som har fått Fredsballen tidligere.

Veien til fred er bestemt
Reisen må ikke bli glemt
Gud den barmhjertlige har sendt 124.000 mirakler / Profeter
fred være med dem alle
Til alle tider
Natt og dag
Slik fikk verden en bursdag
Holiness Sri Sri Ravi Shankar skapte lyset
Som One World Family kaller det sanne beviset
Husk at sola savner dette lyset
Fordi Gud den barmhjertlige
Vi elsker deg mer enn paradiset
The Love Power

Diktet dedikerer han til Nelson Mandela, kong Olav, Farhad Darya, Haroon Bacha, Magne Enoksen, Hamid Karzai, Limar Ahmed Zian, Haidar, Akhtar Chaudhry, Vihod Khanna, Vidar Noreng, Harald Lunde, kjære Rigmor, Mimmi Larsen, Asraf Ghaus, Farid Bouras, Haroon Zarin, Javid Sandan Sape, Osmas Jaber, Dr. Henning Hai Lee Yang, Mohan Singh Varma, resten av One World Familiy og alle tidligere vinnere av Fredsballen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.