*Nettavisen* Nyheter.

Gir gratis skolefrukt videre

Mange ungdomsskoler har problemer med forsøpling pga gratis skolefrukt. Nordberg skole gir overflødig frukt videre.

Både barnehager og skolefritidsordninger i nærområdet nyter godt av at Nordberg ungdomsskole får gratis frukt.

- Når nesten 600 elever har fri tilgang på frukt, er det klart det blir en del søppel, sier fungerende rektor ved Nordberg skole, Øyvind Bibow Hansen.

Forsøpling

Nesten 60 prosent av ungdomsskolene med gratis skolefrukt har problemer med forsøpling av skolens område på grunn av frukten, viser en spørreundersøkelse Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) har fått utført.

Skolefruktansvarlige ved totalt 1.270 skoler har svart på hvor godt de synes ordningen fungerer. På Nordberg skole har de funnet en løsning på avfallsproblemet gi frukten videre.

Miljøfyrtårn

- Som miljøfyrtårn-skole er vi veldig opptatt av at det skal være minst mulig avfall, derfor prøver vi å gi overflødig frukt videre i nærmiljøet, sier Bibow Hansen. Også lærerne får ta med seg litt ekstra frukt hjem.

Bibow Hansen sier at de ser at veldig mange elever er glade for tilbudet, men at ikke alle har like sterk appetitt på gratis frukt.

Ordningen med å gi frukten videre er ikke helt oppe og går enda, men Nordberg skole får allerede avkastning på det meste av den overflødige frukten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag