RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir grønt lys til Universitetet


Slik kan et Life Science-senter i Gaustadbekkdalen nord bli seende ut. Illustrasjon: Statsbygg
Slik kan et Life Science-senter i Gaustadbekkdalen nord bli seende ut. Illustrasjon: Statsbygg
Byrådet anbefaler utvidelse av Universitetet i Oslo, med nytt senter for livsvitenskapene i Gaustadbekkdalen.

BLINDERN: Det nye senteret for naturvitenskapelig forskning og undervisning får byrådets velsignelse, og vil kunne bli den største utbyggingen av Universitetet i Oslo på 50 år. "Life science"-senteret – med forskning innen molekylære biofag, funksjonelle materialer og nanoteknologi – ønskes innregulert i Gaustadbekkdalen nord, på sørsiden av Ring 3.

– I dag kan vi takke fremsynte mennesker som i nærmere 70 år har klart å holde av et så stort og sentralt område til forskning og utdanning, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H), i en pressemelding.

LES OGSÅ: Frykter trafikkstøy

Senteret skal blant annet erstatte dagens kjemi- og farmasibygg på Blindern, som er henholdsvis 40 og 70 år gamle.

Planområdet er på 83,2 mål og det åpnes for et bruksareal på 75.000 kvadratmeter. Høyden på bebyggelsen tilsvarer seks til ni etasjer. Det legges til rette for at Gaustadbekken kan gjenåpnes, og at det kan opparbeides et grøntbelte samt en turvei langs bekkedraget. Planen inkluderer flere torg og møteplasser, og et langstrakt friområde med offentlig gang- og sykkelvei fra Domus Athletica i nord til Blindern stasjon i sør, ifølge byrådet.

Teknisk direktør ved UiO, Frode Meinich, antyder overfor NRK at prislappen på utbyggingen vil være over to milliarder kroner. Meinich ser, ifølge NRK for seg oppstartsbevilgninger på neste års statsbudsjett, og en internasjonal arkitektkonkurranse i 2011–12.

Statsråd for forskning og høyere utdanning, Tora Aasland (SV), er positiv til prosjektet, men mener en grundig kvalitetssikring må legges til grunn, og at bevilgninger på neste års budsjett er urealistisk.

LES OGSÅ: Frykter trafikkstøy

 

LES OGSÅ: "Time out" i Gaustadbekkdalen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere