RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir håp til de fattigste i Afrika


Medisinstudenter samler inn penger
Medisinstudenter samler inn penger
Medisinstudentenes humanitæraksjon (MedHum) arrangeres annethvert år. Årets innsamlingsaksjon heter ”Survival Kit” og er et Unicef-støttet prosjekt som skal bidra til å øke overlevelsen blant barn og mødre i Sierra Leone.

OSLO: I dag dør 30 % av barna før de fyller 5 år, ofte av sykdommer som lungebetennelse og malaria. ”Survival Kit” bidrar med blant annet vaksiner, medisiner, myggnett og opplæring i ernæring og av helsepersonell, slik at Sierra Leone på sikt skal bli selvhjulpet.

- Som medisinstudenter ligger det i vår natur å hjelpe mennesker i nød. MedHum ønsker med denne aksjonen å bidra til en bedre fremtid for barna i Sierra Leone, sier Richard Våge, Sentralstyreleder MedHum, til Østkantavisa.

Håper på millionbeløp

I 2007 ble det totalt samlet inn ca 1,7 millioner kr. De satser på et minst like godt resultat under årets aksjon, som går i perioden 19.-25.september.

- Støtt MedHum 2009 som går til UNICEFs arbeid for å redusere barnedødeligheten i Sierra Leone. Bli med å gjøre en forskjell, og hjelp barn slik at de vokser opp, oppfordrer en engasjert Johann Olav Koss, UNICEF ambassadør og President i Right To Play.

- Engasjerte medisinstudenter skaper bevisste leger, sier Koss, som håper flest mulig stiller som bøssebærere.

Høyeste beskytter

Lørdag holdt Thorvald Stoltenberg appell på Egertorget.

- MedHum og UNICEF vil med denne aksjonen bidra til å nå FNs tusenårsmål om å redusere barnedødelighet, sa Thorvald Stoltenberg til tilhørerne.

Stoltenberg er aksjonens høye beskytter og vil erklære innsamlingsaksjonen for åpnet ved å slippe hundre bøssebærere i hvit frakk løs i Oslos gater. Det vil også være Bamsesykehus, samt musikalske innslag ved Ascalpella og Sangvinerne.

- Jeg er glad for å bidra til aksjonen som vil være til stor hjelp for barnehelsen i Sierra Leone, sa Thorvald Stoltenberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere