*Nettavisen* Nyheter.

Gir håp til de fattigste i Afrika

Medisinstudenter samler inn penger

Medisinstudentenes humanitæraksjon (MedHum) arrangeres annethvert år. Årets innsamlingsaksjon heter ”Survival Kit” og er et Unicef-støttet prosjekt som skal bidra til å øke overlevelsen blant barn og mødre i Sierra Leone.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

OSLO: I dag dør 30 % av barna før de fyller 5 år, ofte av sykdommer som lungebetennelse og malaria. ”Survival Kit” bidrar med blant annet vaksiner, medisiner, myggnett og opplæring i ernæring og av helsepersonell, slik at Sierra Leone på sikt skal bli selvhjulpet.

- Som medisinstudenter ligger det i vår natur å hjelpe mennesker i nød. MedHum ønsker med denne aksjonen å bidra til en bedre fremtid for barna i Sierra Leone, sier Richard Våge, Sentralstyreleder MedHum, til Østkantavisa.

Håper på millionbeløp

I 2007 ble det totalt samlet inn ca 1,7 millioner kr. De satser på et minst like godt resultat under årets aksjon, som går i perioden 19.-25.september.

- Støtt MedHum 2009 som går til UNICEFs arbeid for å redusere barnedødeligheten i Sierra Leone. Bli med å gjøre en forskjell, og hjelp barn slik at de vokser opp, oppfordrer en engasjert Johann Olav Koss, UNICEF ambassadør og President i Right To Play.

- Engasjerte medisinstudenter skaper bevisste leger, sier Koss, som håper flest mulig stiller som bøssebærere.

Høyeste beskytter

Lørdag holdt Thorvald Stoltenberg appell på Egertorget.

- MedHum og UNICEF vil med denne aksjonen bidra til å nå FNs tusenårsmål om å redusere barnedødelighet, sa Thorvald Stoltenberg til tilhørerne.

Stoltenberg er aksjonens høye beskytter og vil erklære innsamlingsaksjonen for åpnet ved å slippe hundre bøssebærere i hvit frakk løs i Oslos gater. Det vil også være Bamsesykehus, samt musikalske innslag ved Ascalpella og Sangvinerne.

- Jeg er glad for å bidra til aksjonen som vil være til stor hjelp for barnehelsen i Sierra Leone, sa Thorvald Stoltenberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.