RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir ikke opp kampen mot ridesenter

Interessegruppen mot ridesenter på Årvoll fatter nytt mot etter at politikerne valgte å utsette behandlingen av saken.

årvoll: Leder av interessegruppen, Gaute Christensen, er forsiktig optimist etter at det nå er klart at vedtak ikke vil bli fattet før tidligst 6. juni i Oslo bystyre. Byutviklingskomiteen utsatte saken i sitt siste møte, etter initiativ fra Arbeiderpartiet. Venstre og SV vil gå imot ridesenteret, og da blir det Ap som i realiteten avgjør saken. Byrådspartiene FrP og Høyre er positiv til ridesenter.
Dette gir oss bedre tid og er et signal om at Ap forstår alvoret i saken. Vi har også håp om at H og FrP tar en ny vurdering nå. Dette gir de ulike partiene en mulighet til å se saken på nytt, sier Christensen som bor like ved i Årvollskogen borettslag.

Raserer markaområde

Ridesenter-motstanderne fokuserer på at et viktig område i randsonen ikke må raseres. Gruppen mener de miljømessige ringvirkningene ikke blir hensyntatt i saken.
Et ridesenter i seg selv kan være positivt, men til hvilken pris? Her skal 100.000 kubikkmeter stein sprenges for å gi plass til senteret. Vi får et steinknuseverk i 2 år. Et svært naturinngrep helt inntil marka. Området brukes av turgåere, skiløpere, handikappede, barn og familier. Du risikerer å møte sprangridningshester på tur. Her blir det konflikter, spår han.

Ny Ullevål-stadion

Han tror mange ikke helt forstår hvordan området blir endret som følge av et ridesenter.
Utbyggingsområdet har plass til 3 fotballbaner av internasjonal størrelse. Du kunne like gjerne flyttet hele Ullevål stadion opp hit, sier han.
Er dette med allergifare nå tonet ned fra gruppens side?
På ingen måte. Kommuneoverlegen er sidestilt med bydelsoverlegen. Det vi er skuffet over er når byrådet sier bydelen trenger et ridesenter, men bydelen selv har sagt nei, minner han om.

Tenkepause

Ap sin fraksjonsleder i byutviklingskomiteen, Khaldi Mahmood, sier saken er vanskelig for partiet.
Vi har ikke noe ønske om å utsette en vanskelig sak, men ønsker å behandle den grundigere. Det er en krevende og stor sak, medgir Mahmood.
Lokalpartiet, samt deler av Høyre og Frp er positive til ridesenter, mens SV går mot.
Du kunne like gjerne flyttet hele Ullevaal stadion opp hit
Gaute Christensen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere