*Nettavisen* Nyheter.

Gir ikke opp posttilbudet

VIL HA LOKALT POSTTILBUD: Oppsalbeboere mener postkontoret her på Oppsal må erstattes av Post i butikk i en av butikkene sentralt på Oppsal, ikke på Skøyenåsen senter. FOTO: NINA S. OLSEN Foto: FOTO: NINA S. OLSEN

Oppsalbeboere gir ikke opp kampen om å beholde et lokalt posttilbud.

OPPSAL: At postkontoret på Oppsal skal nedlegges til fordel for Post i butikk på Skøyenåsen er ikke blitt godt mottatt i nærmiljøet.

LES OGSÅ: I april starter nedleggelsene

Håper på nytt tilbud

Etter at Nordstrands Blad skrev om planene, er vi blitt kontaktet av mange fortvilte postkunder. Som nylig omtalt ble det også igangsatt en underskriftskampanje.

LES OGSÅ: Eldreopprør mot Posten

Nå er underskiftene sendt til Posten sammen med en formell klage, i håp om at de vil omgjøre vedtaket eller etablere Post i butikk på Oppsal i tillegg til på Skøyenåsen.

– Listene våre viser bare et utsnitt av alle som reagerer. Selv personer som bor tett opp til Skøyenåsen senter reagerer med forbauselse over avgjørelsen, skriver initiativtaker Bitten Borgen Hansen i klagen.

– Vi håper og tror at Posten vil la lokalmiljøets argumenter bli tatt på alvor, skriver 89-åringen.

–Vi har mange argumenter mot Skøyenåsen senter som den endelige lokaliseringen. Disse argumentene bygger i stor grad på dårlig tilgjengelighet og lite aktuell møteplass. Vi stiller oss gjerne til disposisjon på de to aktuelle stedene for å forklare nærmere hvorfor Oppsal er den beste løsningen, skriver hun til Posten.

– Idiotisk beslutning

Grethe Solberg er en annen som er opprørt over Posten.

– Jeg tror dem har blitt hakka spinn gærne. Å legge ned posthuset på Oppsal er jo helt idiotisk, her som det er så mange beboere som er knyttet til senteret. Også til Skøyenåsen da, skriver hun til Nordstrands Blad.

Solberg sier en av fordelene med Oppsal er at dit kan man rusle ned og ta seg en kaffetår og prate med bekjente før man drar hjem igjen.

– Om jeg skulle hente en stor pakke på Skøyenåsen, så må det bli taxi. Uten noen kaffetår. Nå må fornuften ta fatt, og den som steller med disse sakene skjønne at dette er helt idiotisk. La posten på Oppsal bli, skriver hun.

I oktober

Postkontoret på Oppsal skal etter planen erstattes av Post i butikk i oktober i år. Om Posten velger å lytte til lokale røster gjenstår å se.

LES OGSÅ:

Nedlegger postkontorene i Oslo

Lokalpolitiker raser mot Posten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag