RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Familens talsmann og pressekontakten for finnsigrid.no, Gjermund Eide, mottok dødsbudskapet med sorg.
Familens talsmann og pressekontakten for finnsigrid.no, Gjermund Eide, mottok dødsbudskapet med sorg. Foto: Foto: Maria Ingolfsdatter Randahl

Gir ikke opp Sigrid-letingen

Søndag samlet det igjen seg frivillige for å søke etter Sigrid Giskegjerde Schjetne. Familiens talsmann Gjermund Eide tror politiets arbeid motiverer folk til å fortsette søkingen.

ØSTENSJØ: Sigrid har nå vært borte i tre uker og det foregår søk etter jenta to ganger i uken, onsdager klokken 17 og søndager klokken 12.

– I tillegg gjennomfører vi mindre søk. Gjennom nettsiden kan folk kontakte oss og delta på søk utenom de faste dagene, det er omtrent 100 mennesker på denne beredsskapslisten, sier Eide.

Les også: Leter etter Sigrid i helgen

Konsentrerer seg om nærområdet

Etter å ha lett etter Sigrid i tre uker kan man tenke seg at de frivillige går tom for steder å lete, men Eide forteller at de fortsetter å søke i nærområdet.

– Vi har konsentrert oss om Østensjø, selv om vi har letet masse i nærområdet kan man overse ting, forteller han, og legger til at de denne uken hadde et møte med Røde kors og Norsk folkehjelp som har god erfaring med å lete etter savnede.

De anbefalte at de søkte mest innenfor en 500 meters radius.

Imponert over de frivillige

Eide forteller om en enorm innsats fra frivillige som er med på søkene. Nylig ba politiet folk på Østensjø om å dobbeltsjekke sine kjellere og hager, og Eide mener dette er smart.

– Vi går ikke inn på privat eiendom uten tillatelse, men vi oppfordrer folk til å gjøre som politiet sier, vi ber dem lete i vedstabler, trappeoppganger, under presenninger osv. sier Eide.

– Hva tror du motiverer de frivillige til å fortsette søkingen?

– Det er ikke vanskelig å motivere seg til dette. Jeg tror de frivillige blir motivert av politiets høye trykk på etterforskningen. Mange av de som leter er fra nærområdet og er frustrerte over at dette skjedde nettopp her. De vil ikke at Østensjø skal bli forbundet med dette og mange føler nok at dette mysteriet angår dem selv i stor grad, sier Eide.

– Så dere har ikke vært nære ved å gi opp?

– Nei, vi skal lete til vi finner, sier han.

Familien til Sigrid utlover nå også dusør på 950.000 kroner for tips som bidrar til oppklaring av saken.

Todelt stemning

Mens vi snakker med Eide dukker flere og flere mennesker opp, solen skinner og stemningen virker lystig blant de oppmøtte, det er håp i luften.

– Hvordan føler du at stemningen er under disse søkene?

– Den er veldig todelt. Politiet kaller dette en drapsetterforskning nå, så alle kjenner nok alvoret, vi går ikke bare tur i skogen, men vi leter faktisk etter en forsvunnet person. Samtidig er stemningen på topp og folk er motiverte, sier Eide og forteller at han ikke har hørt noen klager under søkene.

Les også intervju med Bengt Eriksen: Får ikke ro i sjelen før Sigrid er funnet

Vil fortsette å delta

To som er møtt opp søndag formiddag er ekteparet Jorun og Roar Lysen. Paret er fra Holmlia men føler likevel at forsvinningen står dem nært.

– Hvorfor deltar dere i søkene?

– Jeg er mamma selv og det føles så nært, sier Jorun.

– Vi har barn, og man vil være med når man ser det utrolige engasjementet til folk som dukker opp her, legger Roar til.

Paret har vært med på flere søk, og vil fortsette å være med videre. Når de er hjemme leter de også der.

– Når jeg går tur med hunden er jeg ekstra obs på å sjekke busker og så videre, sier Jorun.

– Jeg og, sier Roar. Jeg går litt utenfor alfarvei når jeg går turer.

Les alle artiklene om Sigrids forsvinning her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere