RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir ikke opp stadion-drømmen


Tarald Rode
Tarald Rode
Skeid smiler fortsatt, til tross for byrådets avgjørelse om å skrinlegge matchbanen på Voldsløkka. Vi tror på flertall i bystyret, sier Tarald Rode

VOLDSLØKKA: Jeg tenker at hvis man sitter og styrer en by, så må det jo være morsomt å være med å sette et slikt stempel på byen. Da kan man pensjonere seg og si at "dette var jeg med på", sier tidligere styreleder i Skeid, Tarald Rode.

Etter at det forrige uke ble kjent at byrådet ikke går inn for å bygge ny matchbane til Skeid, har ikke reaksjonene latt vente på seg. Rode mener imidlertid at det ikke er grunn til bekymring.

Det er selvfølgelig skuffende at byrådet tenker så kortsiktig, men vi har tro på flertall i bystyret, så vi er ikke bekymret, sier Rode.

Gave til nærmiljøet

Skeid har i lang tid jobbet for å få til en ny matchbane på Voldsløkka. Den stadion som ligger der i dag, er ikke godkjent for 1. divisjonsspill, noe som førte til at Skeid i fjor måtte spille sine hjemmekamper på Bislett.

Ved å få på plass en ny matchbane hjemme på Voldsløkka, mener Tarald Rode at både toppidrett, breddeidrett og ikke minst nærmiljøet vil få et løft.

Det som gjøres nå blir stående i 50 år. Det blir en idrettspark, med både matchbane, landhockeybane og skatehall. I tillegg får vi åpnet opp et grøntdrag helt mot Bjølsenfeltet, sier Rode.

I planforslag C, som blant annet Bydel Sagene, Oslo idrettskrets og Skeid gikk inn for, er planen nemlig å flytte matchbanen ned til dagens grusbane.

I tillegg skal det bygges en trippelhall ved Heidenreichtomta. Det innebærer at man river den eksisterende stadion, slik at man åpner opp Voldsløkka fra Stavangergata og mot Bjølsenfeltet.

Naboer har fryktet at dette blir stort og stygt, men i realiteten blir det ryddet her. Ved at man flytter matchbanen ned hit, får man et nydelig grøntdrag opp mot Bjølsenfeltet, sier Rode.

En revitalisering for Skeid

Naboer har gitt uttrykk for at et stort stadion i nabolaget ikke står øverst på ønskelista. Men i følge Tarald Rode bygger bekymringene i stor grad på en overdrivelse av realitetene.

Planen er å bygge en nummer 3-stadion. Det innebærer at den blir omtrent like høy som trærne som ligger ut mot Stavangergata. I tillegg er planen å grave noe ned i bakken, slik at den ikke blir så høy, forteller Rode, som mener et nytt stadion vil være et stort løft for Skeid.

Det vil bety veldig mye for Skeid. Vi trenger et hovedkvarter, i tillegg til at vi vil kunne utvide tilbudet til barn og unge og lykkes på topplan. Det vil gi en revitalisering til klubben, sier han.

Et smykke

Etter all sannsynlighet vil imidlertid byrådets forslag bli forkastet når bystyret skal behandle saken. Opposisjonen har gitt uttrykk for at de ønsker å gå for alternativ C, som er det samme som både Skeid og Bydel Sagene ønsker. Rode mener politikerne som støtter dette forslaget gjør byen stor tjeneste.

Det vil bli et smykke. De vil kunne se tilbake på at de har vært med på noe som virkelig betyr nor for byen, sier han, og avviser at en eventuell ny matchbane vil koste skjorta.

Det vil jo alltid være sånn at de som sitter og styrer prøver å holde igjen pengene, men jeg tror ikke vi snakker om en veldig dyr stadion her, sier han, og mener et fullgodt anlegg vil koste omlag 30-40 millioner kroner.

Når saken skal behandles i bystyret er foreløpig uvisst, og etter et eventuelt vedtak, må en matchbane behandles i forbindelse med budsjettforhandlingene, for å få til finansieringen.

Rode er imidlertid optimistisk, og mener det er realistisk å tenke seg at Skeid får en ny stadion.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere