*Nettavisen* Nyheter.

Gir minefri skolevei

I Vestskrenten borettslag skal jula også handle om å hjelpe andre. Inntektene fra juleverkstedet går derfor til minerydding i regi av Norsk Folkehjelp. Foto: Foto: Privat

Under årets julegrantenning i Vestskrenten borettslag gir hvert barn 0,5 meter minefri skolevei i samarbeid med Norsk Folkehjelp.

HOLMLIA: Når den tradisjonelle julegrana søndag tennes i Vestskrenten borettslag på Holmlia, er det noe som er litt annerledes enn fra tidligere år.

I godteposen fra nissen vil det nemlig ligge en lapp, om at hvert barn har gitt en sum som går til rydding av miner.

Mindre godtepose

– I år har borettslaget besluttet at halve budsjettet til nissepakkene, som deles ut under julearrangementet, skal gå til Norsk Folkehjelps mineryddingsprosjekt, forteller nestleder i borettsslaget, Trond Ketil Geving.

– Ungene har vært veldig opptatt av at de skal gi bort noe, og de synes det er spennende. Det vi er litt usikre på er hvordan de reagerer på at godteposene har blitt mindre, ler han.

Lei kjøpepress

– I år ønsker vi å fokusere på at julen er tiden for å gi og vise omtanke for hverandre. Vi syntes det er for mye snakk om å kjøpe og hva vi ønsker oss av gaver, forteller Geving.

– Dette er en god anledning til å gjøre noe for andre.


Ideen fikk Geving da han satt i badstua på Holmlia bad.

– Jeg satt i badstua sammen med en muslimsk far. De feirer Id, som er en høytid som ofte blir sammenliknet med den kristne julefeiringen. Mens vi satt der, fortalte han at de hadde sendt penger til flomofrene i Pakistan under sin Id-feiring. Det synes jeg var en veldig god ide, smiler Geving

Selger julepynt

– Vi har allerede hatt juleverksted for barna i borettslaget. De laget julepynt som vi skal sette frem når vi inviterer til julegrantenning på søndag. Det selger vi på den måten at folk legger penger i bøssa til Norsk Folkehjelp. Beløpet er opp til hver enkelt, sier Geving

Arrangementet starter klokken 16 på ballplassen søndag.

– Der vil vi sette opp telt hvor vi har gløgg og salg av barnas julepynt. Det vil også være en representant fra Norsk Folkehjelp til stedet, opplyser Geving.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.