Gå til sidens hovedinnhold

Gir spilletid til ukjente artister

Kate Havnevik har gjort karriere i utlandet, men da hun flytta hjem sa det stopp i spillejobbene. Det skal Soria Moria bar & bistro gjøre noe med.

TORSHOV: – Jeg føler meg kanskje ikke helt integrert her hjemme, så jeg synes det er fantastisk at jeg kan få et sted å framføre musikken min, sier Kate Havnevik.

Hun har bodd i blant annet London og New York i en årrekke og er en etablert artist i utlandet. Blant merittene er egen plate, samarbeid med Røyksopp, gitaristen i Cranberries og hele åtte låter på den prisbelønte fjernsynsserien «Greys Anatomy». For å nevne noe. Men her hjemme er hun et relativt uskrevet blad, og nå ønsker hun seg mest av alt spilletid.

– Ta kontakt

Det gjør Soria Moria noe med. I den nyoppstarta konsertserien «Udelt», gir kultursjef Sigurd Reinton bort scenerom til artister som er nettopp udelt.

– Det er ikke snakk om gratis rom til etablerte artister, men vi ønsker å gi bort en arena som nye artister kan bruke til det de vil. Innenfor sømmelighetens grenser selvfølgelig, smiler Reinton, og forklarer at de ønsker seg altfra tenåringsband til artister som Havnevik, som er veletablerte i utlandet, men ukjente her hjemme.

– Det som er viktig er at de tar kontakt med meg. Dette er jo artister som jeg ikke vet hvem er, så de må ta kontakt selv. Så setter vi dem opp på plakaten og tilbyr det vi har av utstyr og teknikk. Utover det skaper de kvelden selv, forklarer Reinton.

– Jeg tok jo kontakt både på telefon, Facebook og e-post, jeg, ler Havnevik.

– Ja, så vi måtte jo gi deg rom for å få en slutt på denne trakasseringen, ler Reinton.

Vanskelig

Men spøk til side. For Havnevik er spilletiden gull verdt. Hun forklarer om en bransje som er tøff å komme inn i – selv for en profesjonell artist.

– Ja! Det er veldig vanskelig, folk kjenner deg ikke. Derfor synes jeg det er så viktig å skape et miljø, slik Soria Moria gjør nå. Det handler ikke egentlig bare om den som står på scenen. Det handler om alt rundt også. At jeg vet at jeg kan komme hit og ta meg en øl og bare møte folk eller høre på en annen artist, sier Havnevik.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut