Gir støtte til Holtet-beboere

Sigbjørn Odden (H). Arkivfoto: Kristin Trosvik

Sigbjørn Odden (H). Arkivfoto: Kristin Trosvik

Sigbjørn Odden (H), leder for bydelsutvalget på Nordstrand, sier at Høyre lokalt er imot den utviklingen man nå ser på Holtet.

HOLTET: – Nordstrand Høyre har programfestet at man ikke ønsker dette. Man transformerer et godt etablert område, noe vi lokalt selvsagt ikke ønsker. Vi vil ikke gjøre om Holtet til en by og er dermed ikke enige med våre kolleger på Rådhuset på dette området, sier lokalpolitikeren.

Da Nordstrand bydelsutvalg (BU) behandlet reguleringsplanen for Holtet lokalsenter høsten 2004, ønsket de planen velkommen.

– Vi var naive i forhold til effekten av planen og forutså ikke at eksisterende bebyggelse ville bli revet i det omfanget som vi nå ser. Ut ifra prisnivået på boliger i området burde vi kanskje ha skjønt at dette ville komme, ikke minst fordi bystyret ønsker en bymessig fortetting her, sier Odden og presiserer at fortetting kan være nødvendig for å møte Oslos behov for boliger og for å bevare markagrensen.

– Men resultatet på Holtet er ikke bra, sier Odden.

Det lokale bydelsutvalget har engasjert seg for å endre det de mener er en svært uheldig parkeringsnorm for Holtet-området. Parkeringsnormen er den samme som gjelder for Oslo sentrum.

– I tillegg til å medføre store parkeringsutfordringer muliggjør den en mer ekstrem utbygging, sier Sigbjørn Odden og legger til:

– Jeg må påpeke at bydelsutvalget ikke har noen beslutningsmyndighet i denne sammenheng. Vi kan bare si at utviklingen på Holtet ikke er noe vi ønsker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.