RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir tennis-klubben munnkurv

I en oppsiktsvekkende avtale gir Naturbetong en direkte ordre til Holmenkollen Tennisklubb om at de skal fremme og fronte selskapets interesser vedrørende utbygging av Storbrandtomten.

I fjor undertegnet Holmenkollen Tennisklubb (HTK) en avtale med Bjørneveien Eiendom AS (BE), som er et datterselskap under Naturbetong AS.
Tennisklubben har frasagt seg forkjøpsretten til Storebrandtomten, hvor Naturbetong i 1997 inngikk en samarbeidsavtale hvor Storebrandtomten ble overdratt til selskapet med formål utbygging. I betingelsene knyttet til avtalen skulle det legges til rette for innendørs tennisanlegg, samtidig som HTK skulle få et prosentvis overskudd av utbyggingen. Det storstilte utbyggingsprosjektet ble stoppet av bystyret i desember 2002. En stor naboaksjon hadde i flere år kjempet mot planene.

I juni i fjor inngikk HTK en ny avtale med BE etter at en ny planskisse for utbygging ble utarbeidet. Denne gang skulle klubben få 20 millioner kroner om selskapet fikk gjennomført utbyggingsplanene. Avtalen følger ellers forutsetningene fra 1997, bortsett fra at "Partenes forpliktelser" er skiftet ut med "Lojalitetskrav". Her står det blant annet at "HTK skal lojalt og aktivt arbeide for å fremme BE"s utbyggingsinteresser" og under forpliktelser kommer det at HTK skal "tilrettelegge for og i nødvendig grad bidra til at BE skal kunne utnytte tomten best mulig."

Deretter kommer det at HTK skal "stille seg til rådighet for BE og fremme og fronte deres interesser i.h.t BE"s instruksjon overfor offentlige myndigheter, naboer m.m. Det siste er i overensstemmelse med avtaleteksten fra 1997.
Dette har falt naboaksjonen tungt for brystet og vi spurte formann av Holmenkollen Tennisklubb, Petter Balstad, om klubben har levd opp til instruksene i avtalen. Balstad kunne ikke huske ordlyden.
- Det er sikkert riktig det du sier, men vi skal ikke fremme noe fra klubbens side. Vi har ikke til hensikt å gjøre det.

- Hvis det kommer krav om at dere skal fronte og fremme utbyggers sak, hvordan vil dere forholde dere til det?
- Da må vi holde oss til avtalen.
- Tror du ikke at naboene i området reagerer på at Tennisklubben har undertegnet en slik avtale i og med de stridigheter som har vært rundt Storebrandtomten?
- Det er ikke så voldsomt mye å reagere på. Naboene i vårt område vil alltid reagere. De tegningene jeg har sett i forbindelse med de nye utbyggingsplanene synes jeg var tilfredsstillende, sier Balstad, som understreker at klubben ikke har til hensikt på eget initiativ å fronte og fremme utbyggingsplanene.
- Jeg kan ikke forstå at det er noen grunn til å reagere på denne avtalen, sier Balstad, som viser til at HTK får mulighet for å bygge en permanent hall og i tillegg få økonomisk kompensasjon i forhold til utbygging av Storebrandtomten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere