RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir til skole i Sør-Afrika


Julie Berg, Katja Fagerholt, Jon Grasdal, Morten Onstad, Herman Eijerstam og Elise Stärk Johansen håper på stor giverglede under Innsamlingsaksjonen 2010.
Julie Berg, Katja Fagerholt, Jon Grasdal, Morten Onstad, Herman Eijerstam og Elise Stärk Johansen håper på stor giverglede under Innsamlingsaksjonen 2010. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye
Elever ved Fagerborg videregående skole har et alternativ til Operasjon Dagsverk. - Støtt Innsamlingsaksjonen, sier de.

OSLO: – Operasjon Dagsverk ble for upersonlig og fjernt. Mange elever visste ikke hva pengene gikk til, sier Julie Berg i elevrådet på Fagerborg skole. Lokalavisen møter gjengen mens de sitter i gymsalen og gjør klar bøsser til denne torsdagens aksjon.

– Vi hadde et kjempebra kick off, så nå er elevene gira, sier Julie engasjert i bøssehavet.

Til skole i Sør-Afrika

Det er andre året at Fagerborg Vidergående går i gang med innsamlingsaksjon til i skoleprosjekt i Sør-Afrika, som støtter pensjonist og ildsjel Rolf Olsens prosjekt. Det er Oslo Handelsgym som startet det hele, og fristet gjengen på Fagerborg til å bli med de også.

– Vi fikk inn 200 000 kroner i fjor. Det er mye mer enn vi noen gang har samlet inn til Operasjon Dagsverk, sier Jon Grasdal, også i Elevrådet på skolen.

I alt 511 elever er med på aksjonen, og du risikerer å møte på ungdommene i hele dag.

– Vi går i puljer, og står rundt om i hele byen, sier Julie.

Vennlig konkurranse

Det er viktig at Fagerbog slår Oslo Handelsgym under Innsamlingsaksjonen, og det er til og med slik at man oppfordrer hverandre til å vinne.

– Det er veldig hyggelig å ha et felles prosjekt, sier Julie.

Målet er å gi penger til et formål som faktisk blir noe av, og som elevene har et forhold til.

– Elever fra Fagerborg og Handelsgym dro sammen til Sør-Afrika i fjor for å se på de ulike prosjektenes fremgang. Det jobbes med alt fra daghjem, skoler, kjøkkenhager og kapell. Skolen Jerico Primary School er mottakere i år. Skolen trenger kraftig rehabilitering, og har 350 elever. De fikk også støtte under aksjonen i fjor.

– Det som er bra med denne aksjonen er at vi opplever ingenn mellomledd, og alle pengene går direkte til skolen,s ier Jon.

Elevene satser stort på åslå rekorden fra i for, og håper på å møte mange gavmilde mennesker i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere