RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir tilbake til Stovner

På lørdag stiller Sofian på Stovner Rockefabrikk for å gi noe tilbake til undgommene fra hjemstedet sitt. Det er det unge publikummet som skremmer meg mest, ler soul- artisten.

Stovner: Etter å ha blitt priset høyt opp i skyene lenge før debutplaten "This is Sofian" ble sluppet i høst, var det en lettelse for Sofian Benzaim (25) at de fleste anmelderne tok frem de høye terningkastene.
Jeg tok det aldri for gitt at det ville gå så bra, så det var derfor gleden var så stor, sier Sofian.
Spesielt fordi plata er soul, og det er en liten sjanger i Norge, er jeg glad for resultatet. Men samtidig har jeg mye å jobbe med. Anmeldelsene har vært noe todelt og jeg synes jeg har fått noe kritikk som var ufortjent, men man kan jo ikke bare få ros. Skal man bry seg om hva alle anmelderne mener og bare lage musikk basert på hva de skriver, så kan man jo ikke være kreativ.

Stovner

Etter å ha opptrådt på diverse store festivaler, vender Sofian nå tilbake til Stovner Rockefabrikk.
Men stedet vekker ikke bare gode minner fra Sofians første år som aspirerende artist.
Da jeg var 16 år, kom jeg hit for å låne studio. Jeg hadde låter, jeg hadde produsent, jeg hadde alt bortsett fra et studio å spille det inn i. Men da jeg spurte om å få tilgang, fikk jeg beskjed om at jeg måtte betale. Hvem tror at en 16-åring har 1 000 kroner dagen til å bruke på studio? spør Sofian.
Jeg synes Rockefabrikken kunne vært mye mer imøtekommende, vi var tross alt bare ungdom som ville bli bedre med musikk. Dette betyr ikke at jeg har noe imot ledelsen eller tilbudet her, jeg bare håper at andre unge musikere ikke får samme opplevelsen som jeg gjorde.

Inspirasjonskilde

Når Sofian setter seg ned for å skrive tekster, og det gjør han stort sett hele tiden, er inspirasjonskildene ofte tatt fra oppveksten og egne opplevelser. Og skrivekløen melder seg ofte svært sporadisk.
Ofte når jeg sitter hos venner, kan jeg plutselig komme på noe jeg bare må skrive ned. Så roper jeg, 'Gi meg en penn, gi meg en penn, ellers glemmer jeg det'. Og så må vi stoppe filmen bare på grunn av meg, så det kan bli plagsomt for de rundt meg, ler Sofian.
Siden han var 16 år har han skrevet minst tre ganger i uka, men det er ikke bare soul som opptar artisten.
Jeg ville aldri begrenset meg som musiker. Jeg liker soul, hip hop, jazz. Det er viktig å være allsidig, det kan fort bli farlig å sette seg selv inn i én musikalsk sjanger, sier Sofian.
Jeg er for eksempel veldig inspirert av hip hop.
Hverdagen har blitt hektisk for 25-åringen. Med en blomstrende musikk-karriere og fulltidsjobb blir det lett lange dager, men Sofian ser allerede fremover mot neste plate.
Det er viktig at jeg ser på det jeg har gjort nå, og lærer av det. Jeg gjør alltid det beste jeg kan, men jeg kan alltid bli bedre. Jeg vil jo utvikle meg som artist, en dag i musikkverdenen er som ett år i virkeligheten, man forandrer seg fort, forteller Sofian.
Gi meg en penn, gi meg en penn, ellers glemmer jeg det
Sofian

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere