RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gisseltaker (41) krevde fritt leide og 1 mill. euro

Politiet i Oslo aksjonerte mandag ettermiddag i forbindelse med en gisselsituasjon på Royal Christiania Hotel i Oslo sentrum. En person er pågrepet etter flere timer med forhandlinger.
Politiet i Oslo aksjonerte mandag ettermiddag i forbindelse med en gisselsituasjon på Royal Christiania Hotel i Oslo sentrum. En person er pågrepet etter flere timer med forhandlinger. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Hotellgjest tok mannlig renholder som gissel på Oslo-hotell.

OSLO: Klokken 14.49 meldte politiet at det hadde vært en gisselsituasjon i tilknytning til et hotell i Oslo.

Episoden skjedde ved Hotel Royal Christiania. Politiet aksjonerte med et stort antall tjenestefolk, og dialogeksperter fra politiets forhandlertjeneste ble innkalt. Situasjonen ble løst først etter flere timer.

Krevde 1 mill. euro
En østeuropeisk mann (41) er pågrepet etter at han tok en ansatt ved hotellet som gissel. Mannen krevde fritt leide og 1 million euro, og han framsatte også en bombetrussel.

Gisseldramaet startet litt over klokka 10 mandag formiddag.

– Det ble raskt klart at hotellet savnet en av sine ansatte og at han var å anse som et gissel, fortalte stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt til NTB.

Lapp med krav
Det var en annen hotellansatt som var inne på hotellrommet og fikk overlevert en lapp med gisseltakerens krav.

– Mannen krevde fritt leide og en større pengesum, og han sa at han hadde utplassert en bombe, sier stabssjefen.

Ifølge politiet har gisseltakeren operert alene, og de mistenker ham ikke for å ha noen form for terrortilknytning.

Bombetrusselen viste seg å ikke være reell, ifølge politiet. Gisseltakeren endret også på kravene i samtale med politiets forhandlere, men stabssjefen ønsker ikke å gå i detalj om hvordan forhandlingene pågikk. Mannen fikk ikke innfridd noen av sine krav, ifølge politiet.

Oslo politidistrikt mottok mandag formiddag melding om en mulig gisselsituasjon i tilknytning til et hotell i Oslo sentrum. I følge NRK skal det være Royal Christiania hotell, like ved Oslo sentralbanestasjon.


- Truet med elektrosjokkvåpen

Gisselet var en mannlig renholdsansatt.

– Han ble truet med elektrosjokkvåpen og kniv. Det var svært belastende for gisselet, som ellers er uskadd, fortsetter Fredriksen.

Den pågrepne mannen var på hotellet som gjest og har bodd der siden 3. desember. Han snakket godt engelsk og har vært i Norge som besøkende, ifølge politiet.

Politiet har ingen holdepunkter for at gisseltakingen skal ha noen sammenheng med utdelingen av Nobels fredspris.

Ingen til skade
Ingen personer skal ha kommet til skade, skrev politiet i en pressemelding etter hendelsen.

Det var like etter klokka 14 at operasjonssentralen meldte om en uavklart og fastlåst situasjon på en adresse i Oslo.

- Vi jobber med å avklare saken, skrev Operasjonssentralen på Twitter like etter klokka 14 mandag ettermiddag.

Oslo politidistrikt mottok i formiddag melding om en mulig gisselsituasjon i tilknytning til et hotell i Oslo sentrum. I følge NRK skal det være Royal Christiania hotell, like ved Oslo sentralbanestasjon.

Politiet skal ha mobilisert et stort antall tjenestepersoner, blant dem dialogeksperter fra politiets forhandlertjeneste.

- Nå er det klart at situasjonen er løst, og at den antatte gisseltakeren er pågrepet av politiet, skrev Oslo politidistrikt pressemeldingen.

Ikke med nobelprisen
Politiet antydet tidlig at de ikke har holdepunkter for å tro at gisseldramaet skal ha hatt sammenheng med utdelingen av Nobels fredspris, som skjer førstkommende onsdag.

- Vi kan ikke kommentere hva dette dreier seg om, sa operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Ola Krokan, like etter at nyheten ble kjent.

Han ville heller ikke si noe om hvor mange enheter som tar hånd om den uavklarte situasjonen.

- Det jeg kan si er at det er i Oslo, sier han.

Les også: Mann amok med balltre på treningssenter

Flere helikoptre fløy lavt over Oslo sentrum mandag, men det er uklart om dette har noe med situasjonen å gjøre, eller om det er i forbindelse med Nobel-prisen.

Den ene av de to fredsprisvinneren, Kailash Satyarthi, landet på Gardermoen tidligere mandag. Den andre vinneren, Malala Yosufzai, er ventet å lande i 20-tiden mandag kveld.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN? TIPS OSS PÅ DITTOSLO@NETTAVISEN.NO.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere