Gitar mot terror

Øyvind Vilbo og Bent Patey innar scenen på Herr Nilsen lørdag.

Øyvind Vilbo og Bent Patey innar scenen på Herr Nilsen lørdag. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

For ellevte gang trår Østkanten Bluesklubb til med en støttekonsert til inntekt for Amnesty. Ta turen til Herr Nilsen lørdag.

HERR NILSEN: – De siste årene har vi vært her på Herr Nilsen, sier Øyvind Vilbo som sitter i styret til Østkanten Bluesklubb. Sammen med musiker Bent Patey møter de Lokalavisen for en prat om musikk, støttekonsert og gitarer mot terror.

I fjor fikk de inn rundt 15 000 kroner, som gikk uavkortet til Amnestys kamp for menneskerettigheter.

I år er det særlig fokus på menneskerrettighetsbrudd i Kenya og Nicaragua.

– Det var så godt som utsolgt i fjor, og vi håper på bra oppmøte i år også, sier musiker Bent Patey.

–Det er lett å engasjere seg i Amnestys arbeide, også er det jo verdensomspennende, sier han og gleder seg til å spille.

Blues mot terror

Lørdag er det flere band som entrer scenen på Herr Nilsen, rett overfor Tinghuset, og en gjenganger er konstellasjonen «Gitarer mot terror», som Vilbo døpte gruppa for noen år tilbake.

Christina L. Skjøberg, Åge Nilsen, Bent Patey og Arild Rønsen spille blues og lover bra stemning.

Appell

Det blir i tillegg holdt en appell ved Amnesty, og Arild Rønsen ønsker folket velkommen. Det hele starter klokka 21.00, billettene koster 200 kroner, og det blir imrpo, blues og musikk ved mange band, hvor det hele avslutttes med Green Carpet hvor også Vilbo spiller.

– Vi spiller vel til folk tar siste banen hjem, sier Vilbo som forteller om release på plata «Better than that» for noen uker siden.

– Det er morsomt for oss å gjøre dette her, sier Vilbo som får støtte av Patey. De slenger seg dermed inn i rekken av musikerer som organiserer støttekonserter til veledige formål, hvor selvsagt alle artistene stiller opp helt gratis-for en større sak

– Ja, det er blitt en tradisjon så dette skal vi selvfølgelig fortsette med, sier Vilbo og Patey.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag