RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gitarkameratene sammen igjen

Øystein Sunde, Halvdan Sivertsen, Lillebjørn Nilsen og Jan Eggum samlet igjen når de holder to konserter i Oslo Konserthus.

SENTRUM: Oslo Konserthus åpner dørene lørdag 10.- og søndag 11.april for de gode gamle Gitarkameratene.

Startet med spontankonsert


Gitarkameratene består av de fire visesangerne Jan Eggum, Halvdan Sivertsen, Øystein Sunde og Lillebjørn Nilsen.

Hele eventyret startet med at Sunde, Sivertsen og Nilsen tilfeldigvis kom sammen under en festival i Sarpsborg sommeren 1987 og at de havnet på samme scene

Etter den vellykkede spontankonserten ble de enige om å gjøre noe mer. De ble enige om å inkludere Eggum, og gruppen ble formelt stiftet i 1988.

De gav ut to plater og holdt en rekke konserter frem til 1994. Etter sitt andre album Typisk norsk, ble de kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen 1990 og vant i tillegg klassen Visesang for albumet.

Endelig tilbake

Gitarkameratene ble gjenforent i 2003, dog kun for å spille inn en sang til albumet Gull i fra grønne skoger (Spinner), som er en hyllest til Vidar Sandbeck.

Følgende inskripsjon står trykt på hver eneste soloplate enkeltmedlemmene har laget etter 1988: «En gang gitarkamerat – alltid gitarkamerat!»

Gitarkameratene turnerte hele tre runder i Norge, og for hver runde økte populariteten til det helt utrolige! Men så ble det stille...


Endelig får vi se de fire store sammen igjen på samme scene!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere