RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjedda angrep bakfra i Nøklevann


Stig Martinsen viser hvor gjedda beit seg fast nederst i korsryggen. - Det var veldig vondt, og jeg ble nokså redd, forteller han.
Stig Martinsen viser hvor gjedda beit seg fast nederst i korsryggen. - Det var veldig vondt, og jeg ble nokså redd, forteller han.
Stig Martinsen fra Bogerud har store problemer med å holde latteren tilbake når han forteller om sine «brutale» møter med dyreriket.

Nøklevann: - Helt utrolig. Hva er oddsen for at noe sånt skal skje? Det er like liten sjanse som å vinne i Lotto, så jeg får vel begynne å tippe da, sier Stig Martinsen fra Bogerud lattermildt.

Badeturen søndag for halvannen uke siden ble alt annet enn forventet for den naturglade mannen. Lite visste han om hva som skjulte seg i dypet på Nøklevann.

Hissig fisk

Gjedda er jo kjent som en aggressiv hissigpropp. Og den biter kraftig fra seg, noe Stig Martinsen nylig erfarte. Gjeddeangrepet kom totalt overraskende.

- Gjedda kom som et prosjektil bakfra og beit seg fast i korsryggen, forteller han til Nordstrands Blad.

- Det gjorde veldig vondt. Jeg hylte. Så blødde jeg, forteller han videre.

Han skjønte først ikke hva det var som angrep, men er rimelig sikker på at det må ha vært en gjedde.

- Jeg så ikke fisken, men kjente at den lå inntil setepartiet. Bittet kjente jeg veldig godt, sier han videre.

Kameraten på land skjønte lite av dramaet som pågikk i vannet.

- Han trodde først jeg tullet. Eller at hunden min hadde angrepet meg, erindrer Martinsen.

Heldig

Et mms-foto viser tydelig at gjedda hadde fått tak med kjeven. Det er tydelig merker etter fem tenner. Martinsen priser seg lykkelig over at gjedda ikke bet seg fast i fingre eller tær.

- Jeg hørte om en som ble angrepet av gjedde på Grorud badedam. Han ble bitt ganske kraftig i hånda. Likevel synes jeg det er merkelig at den skulle angripe nettopp her. Jeg tenker at gjedda holder seg mest i sivet.

- Jeg vil tippe at dette holdt på i ti sekunder. Jeg veivet mye med armene og til slutt slapp den taket, forteller han.

Som om ikke et gjeddebitt er nok på en sommer, har Martinsen også en annen «lidelseshistorie» på lager. Under en luftetur med hunden i Østmarka nylig, kom det et uventet angrep fra oven.

- Jeg ble angrepet av kråker. Tydelig noen voksne som skulle beskytte en liten kråkeunge. De var helt gale og hakket på meg. Jeg måtte holde meg med armene på hodet, forteller han.

Martinsens opplevelser er også kommet flere på Bogerud senter til del hvor han til daglig driver egen klinikk.

- Du kunne saktens trenge litt manuell terapi selv etter dette?

- Det kan du si. Jeg har fortalt historien til alle klientene, og de holder på å dette av benken, forteller han.

Forøvrig synes han det er «pussig» at nettopp han skulle få et så «anstrengt» forhold til dyr. Klinikken hans driver nemlig også med hundefysioterapi.

- Og jeg som er så glad i dyr! Nå har jeg blitt angrepet både fra lufta og i vannet. Det eneste som mangler nå er å bli angrepet av en elg. Men jeg var nok feil person til feil tid, sier han lattermildt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere