*Nettavisen* Nyheter.

Gjeddekongen fra Grorud

Mohammed Maazousi (16) fikk tre store gjedder på kroken i Sørsjøen i helga.

Mohammed Maazousi (16) fra Grorud dro inn turens største gjedde da Wild X var på tur til Drevsjø forrige helg.

DREVSJØ: Mohammeds gjedde ble veid inn til 5,5 kilo. Han fikk også to gjedder til på rundt to kilo. Og ble turens ubestridte fiskerkonge.

Han var med på et opplegg for flerkulturelle ungdommer, arrangert av Wild X, som er tilsluttet Norges jeger- og fiskeforbund.

Helgas store opplevelse for ungdom tilknyttet Wild X var turen til Sørsjøen ved Drevsjø. Engerdal fjellstyre var servitør, de sørget for all tilrettelegging og for godt gjeddebett.

Etter en lang busstur fra tigerstaden kom Wild X til Fjellheimens tilrettelagte camp i nordenden av Sørsjøen sent fredagskveld. I få plussgrader, regn og hard nordavind ble teltene rigget, før ungdommen krøp forventningsfulle ned i soveposene.

Godt fiskebett i kaldt vær

Engerdal fjellstyrets utskremte gjeddeekspert ankom Sørsjøen presis klokken 10 på lørdag. Da hadde leder i Wild X, Tor Back, stablet ungdommene på beina. Woblere i ymse farger og helst store størrelser ble festet til lange stålfortommer.

Ikke mange minutter etter at kanoer og båter var ute på vannet satt den første gjedda, noe som kunne høres lang vei. Ungdommene gjorde skam på leder Tor Bachs antydning om at nordavind ikke er det beste fiskeværet.

Vellykket ved Sørsjøen

Helgens samlede fangst var 14, gjedder hvor flere var over 3 kg. Mohammed Maazousis toppgjedde veide 5,4 kg og ble tatt søndag. Tor Bach stod klar med fotoapparat og vekt da kanoer og båter ankom campen etter tokt på sjøen.

– Ekstra artig var det at de to yngste guttene fikk de to største gjeddene, sa Tor da han oppsummerte helga.

Turen er et resultat av et fireårig samarbeid mellom Wild X og Norges Fjellstyresamband (NFS). Wild X er et friluftstilbud til ungdom i flerkulturelle miljøer og NFS og lokale fjellstyrer bidrar årlig til at flere grupper tilknyttet wild X får oppleve jakt, fiske og friluftsliv på statsallmenningene i Sør-Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.