RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjenåpner frivillighetssentralen

14 februar er Alle hjerters dag (Valentines Day). Det er også dagen Stovner frivillighetssentral gjenåpnes på Haugenstua.

Haugenstua: Frivillighetssentralen på Haugenstua er et samarbeid mellom bydel Stovner, Fossum Menighet og Kirkens Bymisjon.
- Det passer å åpne på Alle hjerters dag fordi å være en frivillig er jo fra et hjerte til et annet, sier Jeanine Brenna, daglig leder og koordinator. Brenna er ansatt i Kirkens bymisjon, som er en av de eiere av den nye frivillighetssentralen. Sentralen på Stovner ble lagt ned i april 2006 for å omorganisere og gjenåpnes på Haugenstua i februar 2007. Bydel Stovner har inngått en intensjonsavtale med Fossum menighet og Kirkens bymisjon for fremdriften av den nye frivillighetssentralen.

Et møtested

Hun ser for seg en frivillighetssentral der lokalbefokningen i bydelen både bidrar og benytter seg av hjelpetjenester og aktiviteter. Hva slags aktiviteter og tjenseter sentralen skal tilby er avhengig av frivilliginnsatsen.
Samtidig trenger frivillighetssentralen hjelp til oppgaver og tilbud som de ønsker å tilby lokalsamfunnet.
- Jeg vet fra tidligere erfaring at lokalbefolkningen kan ha ønske om å hjelpe andre, og samtidig gjøre noe som de synes er gøy, sier Brenna. Hun har vært på idéseminar sammen med bydelsansatte og Fossum menighet før jul. På seminaret drøftet de hva slags aktiviteter og tilbud kunne frivillghetssentralen tilby folk i bydelen.
- Liv Arnhild Romsaas, som er fungerenede sogneprest i Fossum menighet, ønsket å lære urdu, for eksempel, sier Brenna.

Kontakt med innvandrere

En undersøkelse i Aftenposten viste at en stor andel av Oslo-befolkningen ønsker å komme i kontakt med en innvandrer.
Hvis frivillighetssentralen får nok frivillige, håper Brenna at det blir mulig å ha språkgruppe der nordmenn som ønsker å lære urdu kan komme i kontakt med folk med pakistansk bakgrunn.
- Jeg ser det som en gylden anledning, sier Brenna. Hun tror frivillighetssentralen kan være et møtested der folk med forskjellig bakgrunn kan samle og bytte på tjenester.

Andre tjenester

I tillegg håper Brenna å få nok frivillige til å tilby lokalbefolkningen andre hjelpetjenester. Besøkstjeneste for de eldre som bor i bydelen, hjelp til å gjøre hagearbeid, handle inn mat til de eldre og arrangerere turer og sosiale aktiviteter.
Frivillighetssentralen ønsker også å tilrettelegge aktiviteter for barn og unge i bydelen, for eksempel friluftsturer i marka, idrettsaktiviteter og musikk- og dansearrangementer.
Jeanine Brenna håper også å utvide tilbudet ved sentralen med gratis juridisk hjelp eller selvhjelps- og pårørendegrupper, slik at bydel Stovner får et bredere tilbud.
Nå håper hun på å få mange frivillige slik at frivillighetssentralen kan komme i gang med aktiviteter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere