*Nettavisen* Nyheter.

Gjenåpning av linje 5 Groruddalen

 

T-banen gjenopptar normal drift fra og med mandag 3. august på linje 5 i Groruddalen. Økern stasjon først klar for gjenåpning mandag 17. august.

GRORUDDALEN: T-banen gjenopptar normal drift fra og med mandag 3. august.

På grunn av gjenstående arbeider blir Økern stasjon først klar for gjenåpning mandag 17. august.

Advarsel

Det settes strøm på hele T-banelinjen allerede natt til 28. juli. Uautorisert ferdsel i sporet kan medføre fare!

Ordinær drift

I ca. to måneder har T-banedriften i Groruddalen vært erstattet med bussdrift.

Årsaken til stengningen har vært de store arbeidene Statens veivesen har gjort med veisystemet rundt Økern stasjon og med selve stasjonen.

Disse arbeidene nærmer seg ferdigstillelse, og 3. august ønsker T-banen alle kundene tilbake til ordinær T-banedrift.

Økern litt senere

Gjenstående arbeider medfører dessverre at Økern T-banestasjon ikke vil være klar for gjenåpning før mandag 17. august.

Kunder som skal til- og fra Økern henvises til matebuss fra Hasle eller fra Risløkka.

Det vil videre være nødvendig å stenge banen helgene 22-23. august, 5-6. september og 12-13. september for å fullføre arbeider. Dette vil bli tydelig kommunisert ved oppslag på stasjonene og på våre nettsider, www.tbanen.no.

Modernisering

Oslo T-banedrift AS og Kollektivtransportproduksjon AS (KTPAS) har benyttet stengetiden i sommer for å modernisere flere stasjoner langs linje 5 i Groruddalen.

Disse arbeidene er dessverre ikke fullført ennå. Arbeidene pågår for fullt, og fullføres så raskt som råd er. Arbeidene er noe forsinket fordi det har dukket opp uforutsette utfordringer, som at det er støtt på mer fjell enn forventet.

Noen av disse stasjonene vil i noen grad få midlertidige og provisoriske atkomstveier. Disse vil være tydelig merket. Rommen stasjon vil i denne perioden ikke ha atkomst for barnevogner og rullestolbrukere. Brukere på Rommen som er avhengig av transport, kan bestille dette gjennom vår driftssentral, tlf.: 22 08 42 88.

Advarsel II

Oslo T-banedrift AS har i løpet av sommeren erfart at enkeltpersoner har brukt den stengte T-banelinjen som snarvei fra A til B. 28. juli settes det strøm på hele anlegget. Uautorisert ferdsel i sporet kan medføre livsfare.

Oslo T-banedrift AS vil rette en takk til kundene i Groruddalen som har vist stor tålmodighet og forståelse for de arbeidene som er utført i stengetiden og ønske stor og små kunder velkommen tilbake til T-banen.

Kilde: Pressemelding fra Oslo T-banedrift AS.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag