Gjenbruk ble til nødhjelp

Steinspranget barnehage har fokus på gjenbruk. Derfor har de sendt brukte leker og klær til jordskjelvrammede barn i Haiti.

LAMBERTSETER: – Vi ønsker å lære våre barna at ting som de ikke lenger bruker, likevel kan ha betydning for andre og brukes på ny, forteller daglig leder Espen Wiik.

Barnehagen har derfor etablert en egen «byttevegg» og bruktsalg for foreldrene. Her kan de kjøpe/bytte brukt tøy, sportsutstyr o.l. av hverandre.

Nødhjelp

– På initiativ fra ivrige foreldre, kom vi på tanken at dette også kunne videreføres til å omhandle nødhjelp, sier Wiik.

Som sagt så gjort. Barnehagen hadde hørt om organisasjonen «Prosjekt Haiti» (se faktaboks), og fått vite at den skulle sende en container med nødhjelp nedover denne uken.

– Barna laget egne pakker til barna i Haiti, og vi samlet inn pent brukte klær og leker mandag. Tirsdag kom det en representant og hentet tingene, og nå er «våre gaver» på vei med skip til Haiti via den Dominikanske republikk. Containeren skal være fremme om noen uker, forteller Wiik.

Får bilder

– Og da er vi så heldige at overrekkelsen blir fotografert slik at våre barn med egne øyne skal få se hvem som får akkurat deres gaver, sier han.

Steinspranget barnehage ønsker å opprettholde kontakten med «Prosjekt Haiti», og de er blitt lovet at en representant skal komme på besøk i løpet av våren.

– Fokuset vil ikke være at det har vært en katastrofe i Haiti, men det vil være en god konkretisering av begrepet gjenbruk, og at man kan ha glede av det vi ikke lenger trenger selv, forteller Espen Wiik.

Miljøfyrtårn

Steinspranget barnehage tar forøvrig sikte på å bli miljøtårnsertifisert i løpet av 2010, og har nylig etablert en ordning for kildesortering av avfall inne i barnehagen.

– Her sorterer vi glass, plast, metall og papir i ulike beholdere, og leverer det på miljøstasjonen i nærheten. Det skal vi fortsette med, forsikrer han.

Les også om barnehagene Symrahagen og Henriettes hus' kontakt med Haiti

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.