RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjenbruk i fjøset

25 skolebarn tilbrakte to dager av høstferien i fjøset til Østensjø husflidslag. Kjempegøy, strålte barna, som ga nytt liv til gamle filler.

Østensjø husflidslag har som mål å fremme skaperglede og bevare gamle håndverkstradisjoner. Som et ledd i dette arbeidet inviterte de i høstferien for tredje gang barn fra ulike skoler i bydelen til aktivitetsdager i fjøset på Bøler gård.
- Femte- til syvendeklassingene har ikke noe tilbud i høstferien, og vi ønsker å bidra til at de kan gjøre noe meningsfylt mens foreldrene er på jobb, fortalte Berit Vaaje, som var pedagogisk ansvarlig for det to dager lange opplegget med gjenbruk som tema.

Vi har jo et miljøperspektiv, men samtidig betyr gjenbruk at ungene kan fråtse litt mer i materialer. Vi har blant annet en haug med gamle klær, som de syr om til nye klær, vesker, pannebånd og moffer. Da får de gleden av å skape noe nytt, samtidig som vi ikke er så nøye på om de gjør det "riktig" eller ikke. Siden alle bruker forskjellige materialer blir ingenting likt, og da slipper man å føle at man ikke får til noe. Det viktigste er å få frem barnets egen kreativitet, understreket Vaaje.

Hoppetau og medisinskap

Det var ikke bare gjenbruk av gamle klær som sto på programmet i fjøset tirsdag og onsdag denne uken. Barna tryllet frem alt fra hoppetau til medisinskap.
Det gamle keyboardet mitt har fått nytt liv i dag, smilte Berit Vaaje da Lotte Hestad viste frem sitt originale pillebokssystem laget av svarte og hvite tangenter.
Kjersti Iversen og Cecilie Sofie Steen var ivrig opptatt av å lage hoppetau ved hjelp av reperbahn. De snurret og snurret tau på gamlemåten, og til slutt ble det hopping ute på tunet.
- Vi har aldri gjort dette før, men det er gøy, konstaterte jentene fra Ryenberget og Oppsal skoler. Gøy så det også ut til at resten av de 25 barna hadde det, enten de nå var opptatt av snurring, sying, strikking eller andre håndarbeidsaktiviteter.
- Ungene er så ivrige at vi nesten ikke får dem til å ta lunsjpause, og foreldrene er like fornøyde. De er glade for at vi kan lære ungene å strikke og sy, for det er det nemlig mange av foreldrene som ikke kan selv, humret Vaaje.
- Dette er faktisk så populært at vi nå har bestemt oss for å starte opp en egen barne- og ungdomsgruppe i husflidslaget. Første møte er tredje november og alle interesserte er hjertelig velkommen!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere