Gå til sidens hovedinnhold

Gjenforent på revyfolkehøgskole

De vokste opp sammen, hadde samme fornavn, gikk på samme ungdomsskole, men gled så fra hverandre. I høst ble de gjenforent på Solbakken folkehøgskole med ett mål for øye å bli berømte.

Østensjø/Hedmark: Ja, selvfølgelig er det et mål, Revyskolen Solbakken folkehøgskole på Skarnes er jo for mange kjent som en liten talentfabrikk. Lisa Tønne har for eksempel vært elev der i to år, sier Andreas Preus Efskin (19) og Harald Andreas Rygh Kjelstrup (19) fra henholdsvis Oppsal/Ulsrud og Skøyenåsen.

Navnebrødre

Andreas Efskin sitter i sminkestolen og gjør seg klar til å bli zombie, det er tid for andre forestilling i den lokale Glåmdalsrevyen og guttene har tatt på seg det krevende oppdraget å skremme hedmarkingene som sitter i salen.

Det er en helvetes sminkejobb dette, glad for at dette ikke er en langvarig turné, legger Andreas Kjelstrup til. Han sitter ved siden av sin navnebror og får hjelp av sminkør Ulla Tøsse til å legge på den siste blodsminken slik at han ser direkte syk ut. Teaterfaget er hardt.

Huden blir til en eneste stor sårskorpe, legger han til, men alt for kunsten.

Urban revy

I løpet av helga skal guttene turnere sammen med resten av elevene ved Revyskolen Solbakken folkehøgskole og åtte lokale revygrupper. De har selv skrevet ett av numrene, et nummer om urban tilpasning.

Jeg vet ikke helt om sånt slår an her, mulig det blir litt for omfattende, men vi skal gjøre et forsøk. Nummeret handler om en slags ironisk tilnærming til smeltedigelen Oslo. Målet med sketsjen er å forklare distriktene hva de kan vente seg hvis de skulle være så uheldige å forville seg inn blant blokker og asfalt.

Andreas Kjelstrup er enig.

Ja, helt klart, men vi trenger å tilføre dette fylket noe nytt, og det klarer vi, tror vi.

Hver sin vei

Guttene vokste opp sammen på Østensjø barneskole og var allerede da gode venner. På Skøyenåsen derimot ble det større sprik i interesser. Andreas Kjelstrup satset på band og kom helt til platekontrakt med bandet; Loco, mens Andreas Efskin var mest opptatt med fotballen.

Jeg tenkte egentlig ganske lite på en utdanning innen teaterfaget, scenekunst var i det hele tatt ganske fjernt, innrømmer Efskin, som valgte seg en god og trygg videregående utdanning på Lambertseter - allmennlinja. Kjelstrup gikk for den litt mer dristige varianten og fullførte tre år på musikklinja ved Manglerud videregående.

Jeg deltok i Manglerudrevyen 2006, Skyt meg eller elsk meg, som hanket inn en solid femmer. Det ga mersmak til mer revy, og etter å ha blitt overtalt av en god venninne, ble det revyskole på meg.

Gjenforening

Det var ganske overraskende å treffe Andreas Kjelstrup igjen her, men vi har funnet tonen veldig godt og jobber godt sammen. På nyttårsballet var Andreas toastmaster og jeg var toastmaster-sensoren hans, legger Andreas Efskin til før han får kjeft fordi jukseblodet drypper ned på gulvet.

Vil guttene anbefale skolen til andre talenter?

Ja, selvfølgelig. Det er en skole hvor du gjør store fremskritt hver eneste dag og som fremstår som proff og lærerik. Dessuten har vi det utrolig gøy. Kjelstrup er enig.

Er du interessert i revy og livet på scenen, er revyskolen absolutt stedet, sier guttene i kor.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger