RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjeng overfalt politimann

En sivilkledd politimann ble overfalt av en gjeng på Furuset senter tidligere i uken. Politimannen måtte løpe for livet for å komme seg unna.

Furuset: Hendelsen skjedde tirsdag ettermiddag. Politimannen var sivilkledd, men i tjeneste. Han observerte området rundt senteret da han plutselig ble omringet av en ungdomsgjeng. Da hadde han vært på senteret et par timer. Det er imidlertid fortsatt uklart om gjengen visste at det var en politimann.

Vanskelig område

Politiførstebetjent Asbjørn Øynes ved etterforskningsavsnittet på Stovner politistasjon ser meget alvorlig på hendelsen.
Vi kan ikke akseptere angrep mot politiet, sier han til VG. Han medgir likevel at dette er et vanskelig område. Flere ganger har ruter på politibiler blitt smadret for eksempel. VG kan opplyse at en kilde mener at en gjeng unge menn nærmest definerer Furuset som sitt område og at de ikke aksepterer "inntrengere".
Politimannen som ble jaget hadde visstnok fått beskjed om at dette var et område han hadde fint lite å oppholde seg i. Gjengen hadde gått til angrep på ansiktet hans og slo ham slik at solbrillene gikk i stykker. Politimannen klarte å komme seg unna etter dette.

Må straffes hardt

Politiet ble tilkalt og vi dro til stedet. Men vi har ikke pågrepet noen, sier førstebetjent Olaf Erdal ved operasjonssentralen i Oslo politidistrikt til VG.
Øynes mener det har forverret seg på Furuset de siste ett og et halvt årene.
Det er rett og slett utrivelig, sier han. Leder for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, syns det er helt uakseptabelt at kriminelle jager politiet. Han forventer at politiet vil sette inn ekstra ressurser i vanskelige områder som Furuset, og at de ansvarlige for vold mot politiet straffes hardt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere