Gjenger, «partysvensker» og studenter slåss i Oslo

Etter slåssingen for to uker siden har politiet vært mange og synlige på Majorstuen. Tilstedeværelsen er forebyggende.

Etter slåssingen for to uker siden har politiet vært mange og synlige på Majorstuen. Tilstedeværelsen er forebyggende. Foto: Foto: Camilla Svensen

I forbindelse med fadderukene har studenter, personer med gjengtilknytning og såkalte partysvensker barket sammen i hovedstaden.

05.09.14 15:46

MAJORSTUEN: Torsdag er studentdag for utelivet, og i forbindelse med fadderukene har det vært ekstra stor pågang av studenter i utelivet de siste torsdagene.

Men for to uker siden ble det, ifølge politiet, totalt kaos på Majorstuen.

- Flere grupperinger barket sammen. Det ble veldig kaotisk, sier leder for ordensavsnittet, Bjørn Pedersen.

Personer med gjengtilknytning, såkalte "partysvensker" og studenter var involvert i slåsskamper, og politiet fikk ikke has på bråkemakerne.

Les også: – Fadderuke er en usolidarisk fylleuke

Ingen tatt med våpen

I den forbindelse har Majorstuen politistasjon vært mannssterke til stede i området rundt Bogstadveien og Hegdeshaugsveien de siste to torsdagene. I går hadde politiet en såkalt knivaksjon.

Politiet på Majortuen har sett seg lei av fyllebråk og slåssing i Hegdehaugsveien og Bogstadveien. Foto: Foto: Camilla Svendsen


Ingen av personene som ble sjekket i de to festgatene hadde våpen på seg.

- Det er veldig bra, det er uakseptabelt å ha kniv på seg i offentlig rom. At ingen ble tatt med det denne gangen, signaliserer at folk oppfører seg, sier Pedersen.

Én pågrepet

Heller ikke bråkmakerne fra slåsskampene for to uker siden var å se.

- Vi har vært godt synlige og det er tydelig at forebyggende arbeid hjelper, sier Pedersen.

En av dem som var involvert i bråket for to uker siden ble pågrepet forrige helg.

Mannen, som er i slutten av tyveårene, var også denne gangen involvert i en voldsepisode. Nå er han anmelt for dette, og for vold mot politiet.

- Han sparket og spyttet mot politiet, forteller Pedersen.

Han er godt fornøyd med at de som ikke har rent mel i posen holdt seg borte fra festområdene på Majorstuen denne torsdagen.

Etter natten var to personer bortvist, fire ble anmeldt for urinering på offentlig sted, og to personer ble tatt for bruk eller besittelse av narkotika.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.