RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjengoppgjør på scenen

Når ungdommene i Østensjø barne- og ungdomsteater entrer scenen mandag, blir det gjengopprør mellom Romeo og Julies venner.

ØSTENSJØ: Vi hadde forelskelse, gruppetilhørighet og typiske temaer ungdom er opptatt av i bakhodet, når vi valgte stykke, sier instruktør Marie Therese Cappello. Handlingen fra 1800-tallet er flyttet til dagens Oslo slik ungdommen ser det. For å få nok roller til de rundt 25 ungdommene i ungdomsgruppen har Cappello sammen med den andre instruktøren Gerd Blix laget sin egen vri på det klassiske Shakespeare-dramaet.

Egne replikker

To gjenger. En i rosa klær og en annen i blå klær, støtter hver sin rollefigur. På scenen er det dermed rom for alle som er med i teatergruppen. Alle har en rolle i stykket, men ikke alle har fått replikker. Men det har Anine Johnsen (13) og Kristin Kveim Skarholt (13) gjort noe med. De to hadde i utgangspunktet bare én replikk. Derfor skrev de egne scener som ble puttet inn i stykket, og de blir å se flere ganger i løpet av forestillingen. De replikkløse er i tillegg med i et talekor som gjentar enkelte deler av teksten. Jeg synes det er fint at ungdommene får kjennskap til og kunnskap om en klassisk tekst, smiler instruktøren.

Askepott

Barnegruppen går på scenen med sin Askepott-forestilling en dag før de eldre skuespiller-spirene. Barnegruppen har premiere søndag 26. mars kl 18 og har forestillinger til samme tid påfølgende tirsdag, torsdag og lørdag. Ungdomsgruppen med sin Romeo og Julie-forestilling har premiere mandag 27. mars kl 18 med påfølgende forestillinger onsdag, fredag og søndag til samme tid. Alle forestillingene spilles på Bøler skole.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere