*Nettavisen* Nyheter.

Gjenoppretter ubalanser

ANERKJENT: Dr. Anton Van Rhijn starter i disse dager opp sin praksis på Heggeli Helhetsmedisin. Foto: Privat

– Jeg fokuserer på ernæring og diettveiledning og hjelper pasientene å bryte et uheldig og destruktivt levesett, sier Heggeli Helhetsmedisins dr. Anton Van Rhijn.

HEGGELI: Rhijn er 58 år gammel og har en imponerende yrkeskarriere. Han er lege og har i tillegg utdannelse innen ernæringsmedisin, homeopati og akupunktur. Han har også utdannelse innen psykiatri og har undervist i dette faget.

Følger sønnen til Oslo

Dr. Rhijn er en etterspurt foreleser i Europa. Han har brukt mye tid på forskning, særlig innen temaene fettsyrer og sporstoffers virkning på kroppen.

– Hvorfor valgte du å flytte til Norge for å begynne å jobbe på Heggeli?

– Jeg har en sønn som bor i Norge, og han har nå begynt i 2.klasse. Jeg har lenge planlagt at jeg ville flytte til Norge for å kunne være så mye sammen med han som mulig. Men alle broer til England er ikke brent. I en overgangsperiode vil jeg fortsette som overlege ved Royal London Homeopatic Hospital i en uke pr. måned, sier han til Ullern Avis Akersposten.

– Heggeli Helhetsmedisin hadde jeg hørt mye positivt om gjennom kolleger. I tillegg har de en filosofi på her som passer min. Da jeg i løpet av min karriere gradvis har fokusert mer og mer på behandling som består av å gjenopprette ubalanser istedenfor å undertrykke symptomer med medisiner, sier han.

– Hvordan gjør du dette?

– Jeg fokuserer på ernæring og diettveiledning og hjelper pasientene å bryte et uheldig og destruktivt levesett. Kropp og sinn skal bli behandlet som en helhet, og jeg jobber derfor ut ifra et helhetlig behandlingsprinsipp. Ved å kombinere legefaget med homeopati, akupunktur og ernæringsråd ser jeg at mine pasienter blir raskere friske.

Fysisk og psykisk

Rhijns hovedinteresse er psykiske plager som angst, fobier, depresjon, bipolare lidelser og søvnløshet.

– Mange mennesker lever i dag et svært stresset liv, og det er dermed lett å gå inn i negative tankesett. Det å bevisstgjøre og jobbe med teknikker for å bryte disse mønstrene er noe jeg har svært god erfaring med.

– Hva med fysiske plager?

Legen smiler og svarer at han selvfølgelig også jobber med fysiske plager.

– Jeg har god erfaring med behandling av astma, allergier, eksem, matintoleranser, fordøyelsesplager, canidaproblematikk, fedme, diabetes, hormonubalanse og kronisk smerte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.