RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjenvalgt som leder av Østensjøvannets Venner


AMUND KVEIM: Skal lede Østensjøvannets Venner for 13. året på rad.
AMUND KVEIM: Skal lede Østensjøvannets Venner for 13. året på rad. Foto: ARKIVFOTO: SARA SÆGROV RUUD
Amund Kveim er gjenvalgt som leder av Østensjøvannets Venner, som har mange store prosjekter på gang.

ØSTENSJØVANNET: Nylig ble det avholdt årsmøte for Østensjøvannets Venner (ØVV), der Amund Kveim ble valgt til å lede den aktive foreningen for 13. året på rad.

Givende og krevende

– Det er utrolig givende å jobbe for en slik sak og med en slik organisasjon, men det er også krevende, sier Kveim.

Med i styret fortsetter Finn Arnt Gulbrandsen, Leif-Dan Birkemoe, Audun Brekke Skrindo, Tore Nesbakken og Eirik Wærner. Nytt styremedlem er Øyvind Mæland, som var en sentral person i foreningens tidlige år og som nå gjør comeback. Johan Mollatt og Paul Fekjær fortsetter som varamedlemmer og får følge av de nyvalgte Per Nygaard og Lise M. Johansen.

LES FLERE SAKER OM ØSTENSJØVANNET HER

Mange viktige saker

Kamp mot fremmede plantearter, høsting av vasspest, rydding av beitemark, etablering av fugleobservasjons-skjul, Våtmarksenter på Bakkehavn gård og kartlegging av artsmangfold er blant de mange store prosjektene ØVV har arbeidet med det siste året.

Vårmarkssenteret skulle egentlig åpnet søndag 22. april, men er utsatt inntil videre. Det jobbes med å finne en ny dato som passer for alle inviterte parter.

LES OGSÅ:

Bygger fugleskjul ved Østensjøvannet

Reparerer todelt øy

Dugnadsånd

I tillegg til styrets arbeid og de mange dugnadene har en egen arbeidsgruppe, hovedsaklig bestående av pensjonister, utført rundt 1100 arbeidstimer ved vannet.

– På årsmøtet ble det fremlagt en usedvanlig fyldig årsberetning. Dette gjenspeiler et meget aktivt år der svært mange mennesker har deltatt i mange og store prosjekter, sier Kveim.

– Jeg blir både stolt og imponert over engasjementet og det de har klart å utrette. De er seige til å jobbe og det er tydelig at de trives med oppgavene og det sosiale fellesskapet, sier Kveim.

Han har en oppfordring til Oslo kommune:

– Nå er det på høy tid at også Oslo kommune øker sitt aktivitetsnivå i området. Det er tross alt et offentlig ansvar å forvalte området og gjennomføre den nødvendige skjøtsel. Vårt arbeid skal jo være et supplement, og ikke en erstatning for kommunens innsats.

Ønsker nye medlemmer

ØVV ønsker nye medlemmer velkommen.

– Et stort antall medlemmer er en forutsetning for å kunne drive foreningens arbeid og få gjennomslag for viktige saker. Vi vil derfor svært gjerne ha flere medlemmer, sier Kveim.

Også arbeidsgruppen, som møtes på mandager, ønsker seg flere medlemmer.

Du finner mer informasjon om foreningen på nettsiden www.ostensjovannet.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere