RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjenvalgt som leder

Amund Kveim ble gjenvalgt som leder da Østensjøvannets Venner hadde årsmøte på Skullerudstua før påske.

Skullerud: Den mangeårige lederen ble gjenvalgt med akklamasjon.

Med seg i styret har han også mange gjengangere, men det kom også noen nye til.

Det nye styret består nå av leder Amund Kveim, Leif-Dan Birkemoe, Finn A. Gulbrandsen, Eirik Wærner, Audun Brekke Skrindo, Paul Fekjær og Tove Andersen.

Varamedlemmer er Johan Mollattt, Gunhild Riise, Kristin Kvarme (ny) og Tore Nesbakken (ny).

Solid styre

Vi har igjen fått et solid styre med personer med ulik bakgrunn. Det er viktig for en forening som vår at styret både har en viss kontinuitet samtidig som det slippes nye personer til, sier Kveim i en kommentar til valget.

Foreningen kan i sin årsberetning vise til et år med mye aktivitet.

Regnskapene viser nøktern og solid drift, samtidig som det er avsatt midler i et skjøtselsfond, skriver foreningen i sitt referat fra årsmøtet.

Skjøtselsplan

Friluftsetaten i Oslo kommune legger i disse dager frem resultatet av flere års arbeid med en Forvaltnings- og skjøtselsplan. Her stakes kursen ut for hvordan Østensjøområdet skal forvaltes på en naturfaglig forsvarlig måte. samtidig skal publikums omfattende bruk av området tilrettelegges slik at den ikke forringer verdiene. Planene omfatter, i tillegg til rehabiliteringsarbeider og naturfaglig skjøtsel, blant annet omlegging og opprettelse av nye turveitraseer, forslag om fugletårn og informasjonsskilt samt ytterligere tilrettelegging av området ved lekeplassen sørøst for vannet.

Vi har ventet utålmodig på denne planen i lang tid og er glad for at den nå endelig foreligger. Planarbeidet har bekreftet vår påstand om at området har vært forsømt i altfor mange år, og at det er behov for en storstilt satsning i årene som kommer. Vi forutsetter at våre politiske myndigheter nå følger opp dette ved å sette av de nødvendige ressurser i tiden fremover. Vi kommer selvfølgelig også selv til å bidra aktivt, både gjennom praktisk arbeid og i form av delfinansiering av tiltak kommunen selv ikke kan påta seg, sier Amund Kveim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere