*Nettavisen* Nyheter.

Gjerder inn ambassaden

 

Frogner-politikerne er positive til at ambassaden til Saudi Arabia får gjerde inn sin nye ambassadeeiendom i Drammensveien 102.

DRAMMENSVEIEN: Da bydelsutvalget nylig hadde møte, gikk et enstemmig utvalg inn for å tillate et sort smijernsgjerde på 1,8 meter rundt eiendommen.

Som Miljø- og byutviklingskomiteen, presiserer også politikerne i Frogner at tillatelsen er like midlertidig som den midlertidige bruksendringen til ambassade. Dersom ambassaden flytter og bygningen skal brukes til noe annet, skal også gjerdet bort.

Del på Facebook

Enstemmig vedtatt

For å sikre at inngjerdingen ikke stjeler friområdearealer, har Friluftsetaten foreslått et makeskifte mellom den delen av parkeringen som er oppført i friområdereguleringen og en del av eiendommens hageareal, den delen som ligger nærmest E18. Forslaget fikk enstemmig tilslutning fra Frogner-politikerne. Søkerne har dessuten presisert at det ikke vil bli foretatt inngrep i terrenget.

Villa Fett

Murvillaen på eiendommen, tegnet av arkitekt Ingvar Olsen Hjorth, er for øvrig oppført som bevaringsverdig på Byantikvarens gule liste. Siden den i lang tid var bolig for tidligere riksantikvar Harry Fett, har den gått under tilnavnet ”Villa Fett”.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag