*Nettavisen* Nyheter.

Gjesp.., for en nettleser

SYND: LG KM900 Arena har mange kvaliteter, men feiler stygt på to områder.

Siruptreg nettleser og en elendig epostklient, rammer en ellers svært bra mobiltelefon.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hovedmenyen minner en del om Apples Iphone.

Klikk på bildet for å forstørre.

En kube gir fire forskjellige startskjermer med forskjellig innhold.

Klikk på bildet for å forstørre.

På den ene siden av kuben, finner du snarveier til musikk og bilder.

Klikk på bildet for å forstørre.

Test: LG KM900 Arena

AMOBIL.NO: Det mest spesielle med trykkskjermmobilen LG KM900 Arena er det nye brukergrensesnittet S-Class, som skal konkurrere mot andre løsninger som OS X i Apples Iphone og Samsungs Touchwiz-menyer. S-Class er morsomt å bruke og utrolig fint å se på.

Systemet er basert på en rekke animasjoner, som for eksempel en kube på skjermen som lar deg velge mellom fire forskjellige skjermbilder fylt med hendige snarveier.

Brukergrensesnittet er imidlertid litt tregt i noen tilfeller, og ettersom KM900 Arena ikke er en smarttelefon ville vi forventet at telefonen kunne manøvreres raskere.

Les også: Fem røverkjøp av trykkskjermmobiler

Herdet glass

Telefonen er liten og rammen rundt skjermen er i børstet stål. Byggekvaliteten virker meget solid.

Skjermen i fronten er i herdet glass, og selv da vi mishandlet skjermoverflaten med en skarp nøkkel klarte vi ikke å lage riper.

Amobils mobilskole: Hva tåler egentlig mobiltelefonen din?

God på musikk

KM900 Arena har en brukervennlig musikkspiller med suverent god lydkvalitet, og FM-radio er selvsagt også på plass. Videospilleren kan spille video i Divx-formatet, som gjør det veldig enkelt å konvertere videoer fra PC-en eller DVD-hylla til mobiltelefonen.

På toppen av det hele er kameraet bra. I dagslys får du skarpe bilder med krystallklare farger.

Se eksempelbilder tatt med KM900 Arena

Nærmest ubrukelig

Men så virket det som om LG fikk det travelt med å få telefonen ut på markedet så fort som mulig, noe som gjorde at mye gikk galt.

Nettleseren er nærmest ubrukelig. Den bruker usedvanlig lang tid på å laste inn en nettside, og før nettsiden er helt lastet inn går det grisetregt å bla i nettleseren.

Vi kunne surfe oss gjennom fire sider med Apples Iphone før KM900 Arena hadde nådd å laste inn den første siden. Dette er synd, da konkurrerende trykkskjermmobiler i de fleste tilfeller gir en god surfeopplevelse.

E-postleseren er også dårligere enn vi kan godta i 2009. Den er knotete å sette opp, og insisterer på å laste inn alle e-postmeldingene dine fra serveren i stedet for at du kan velge å laste inn for eksempel bare nye e-post eller de 200 du sist mottok.

I vårt tilfelle gjorde dette e-postleseren ubrukelig til å gjøre annet enn å lese e-postmeldinger fra år 2007.

Les også: Dette er den første Windows Mobile 6.5-mobilen

Mer moro med smarttelefoner

Det kan også være greit å vite at du får flere smarttelefoner med trykkskjerm til samme pris som KM900 Arena.

I disse kan du installere langt flere programmer, og du kan kjøre flere applikasjoner samtidig. Da får du også bedre kalendere, e-postlesere og nettlesere, og flere avanserte funksjoner.

I skrivende stund koster KM900 Arena 3800 kroner. Dersom du kan ofre litt av kvaliteten i mobilkameraet, bør du se på Nokia 5800 Xpressmusic som koster tusenlappen mindre og som har en grei nettleser og en skikkelig e-postleser.

Vil du ha skikkelige navigasjonsmuligheter, er HTC Touch Cruise 2 et klart alternativ. Den ligger på samme pris som KM900 Arena.

Les også:
Test: Nokia 5800 Xpressmusic
Test: HTC Touch Cruise 2

Er det imidlertid kamera og musikkspiller som er høyest prioritert, og ikke legger vekt på e-postleseren og nettleseren, kommer du ikke unna KM900 Arena.

Les hele testen av LG KM900 Arena på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.