RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storkor: Varia Vocalis og Abildsø Bygdekor i harmonisk samklang ledet av dirigent Barbro Bergqvist.
Storkor: Varia Vocalis og Abildsø Bygdekor i harmonisk samklang ledet av dirigent Barbro Bergqvist.

Gjestekor på hjemmebane

Abildsø Bygdekor og Varia Vocalis hadde flott konsert sammen i Manglerud kirke.

Manglerud: Mange hadde funnet veien til Manglerud kirke for å få med seg Abildsø Bygdekors høstkonsert. Det store blandakoret med utspring i abildsøområdet hadde besøk av Varia Vocalis som øver ukentlig i Manglerud kirke, så de var således ikke på helt nye tomter.

Abildsø Bygdekor har faste konserter hver vår, høst og jul og er oppe i seks til åtte konserter i året.

Vi hadde hørt om Varia Vocalis og om hvor flinke de er til å synge, forteller leder i Bygdekoret Lars-Kristian Berg, om grunnen til at de to korene gikk sammen om kirkekonserten.

Storkor

Underveis viste begge korene frem et variert repertoar med innslag av mange norske og nordiske folketoner og sanger. Korene sang tre numre sammen, og mens Varia Vocalis dirigent Barbro Bergqvist ledet koret gjennom "Dagen är nära", så satte bygdekorets dirigent Kjetil Aamann seg til kirkens orgel og spilte Georg Friedrich Händels melodi så en allerede spennende musikkopplevelse ble løftet opp ytterligere et hakk. Kjetil Aamann ledet storkoret under "Tebe Poem" (Hristov), men satte seg til klaveret da de to korene sammen fremførte "Gabriellas song", som mange kjenner fra den svenske feelgood-filmen "Så som i himmelen".

Det er hyggelig å lære av andre kors stil og vi har mye å lære av hverandre, mener Varia Vocalis dirigent Barbro Bergqvist. Varia Vocalis har som Nordstrands Blad tidligere har skrevet, nylig hatt besøk av et femti mann stort, finsk mannskor fra Ekenäs, og sammen med dette koret sang Varia Vocalis Verdis "Slavekoret" i en fullsatt Margaretakyrka.

Sangglede

Dette åpner nye kanaler, mener Varia Vocalis styreleder Anita Trolsrud.

Hva har dere lært av de andre, da?

Sangglede, og så er det spennende at vi får til så godt samarbeid på så kort tid, mener Trolsrud.

De to korene har hatt to felles øvelser før konserten.

Varia Vocalis er ikke akkurat bortskjemte med akompagneringen, og derfor falt det i god jord at Kjetil Aamann trådte til foran tangentene for felleskoret.

I kveld er vi godt fornøyd. Varia Vocalis var veldig gode, og det var kjekt at så mange publikummere fant veien hit, sier Lars-Kristian Berg fra Bygdekoret etter konserten.

Abildsø Bygdekor holder for øvrig sin tradisjonsrike julekonsert i Manglerud kirke tredje søndag i advent (16. desember) klokken 19.00.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere