RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HØYT OPPE: Sondre (12) viser oss hvordan det skal gås på stylter, noe han syntes var det aller artigste med nasjonaldagsfeiringen på Bestum skole.
HØYT OPPE: Sondre (12) viser oss hvordan det skal gås på stylter, noe han syntes var det aller artigste med nasjonaldagsfeiringen på Bestum skole. Foto: Foto: Teodor Bruu

Gjett hva Sondre syntes var morsomst på 17. mai!

Skolegården til Bestum skole var fylt med kjærlighet, jubel, norske flagg og glade mennesker. Stemningen var slik en 17. mai-stemning bør være. Til og med været var på folkets side.

BESTUM: – Toget er det morsomste, sier Pauline (12).– Ja, uten tog, så er det ingen 17. mai, følger venninnen Sara (12) opp. Etter å ha gått tog i byen har jentene hatt det gøy med aktiviteter, kaker og is.

– Jeg har bare spist to is i dag, sier Pauline, som sammen med Sara ler av hvor få is det er.

– Det blir nok flere utover kvelden.

Beste måten å feire på

Noen andre som koser seg med grunnlovsfeiringen er Bettina og Anne Cathrine. De har stått hele formiddagen i skolegården og solgt kioskvarer.

– Det går mye i pølser og kaffe, sier Bettina, som ikke virker veldig overrasket over det.

– Det finnes ingen bedre måte å feire 17. mai på enn dette, sier damene som er foreldrene til noen av barna på Bestum.

Bettina er oppvokst i Tyskland, men har bodd i Norge lenge.

– Jeg har blitt veldig glad i den norske nasjonaldagen. Vi hadde ikke noe lignende i Tyskland. Dette er barnas fest, og det gleder meg, avslutter Bettina, før atter en liten gutt ber om en pølse og et kakestykke.

Stylter ikke skummelt

– Stylter er det morsomste med dagen i dag, sier Sondre (12). Jeg syntes ikke det er så skummelt. Han er også veldig glad i toget i byen.

– Også er russen veldig morsom, sier han, og legger ikke skjul på at han gleder seg til han blir russ, selv. Hva som skal stå på russekortet hans, har han i midlertid ikke bestemt seg for ennå, men han sier han har begynt å tenke litt på det.

– Det har vært stafett tidligere i dag, og den vant vi, sier Tidemann (8), som står og smiler sammen med kompisene Alban og Samuel (begge 8) og lillesøster Hannah (3).

– Det er vi veldig fornøyd med, sier guttene, og sier at de vant en pokal. – Også vant vi denne kransen på et lotteri.

– Hvor mange is har dere spist, da?

– 100! roper Hannah, som egentlig synes det er litt for lite på en dag som denne.

– Det er jo Norges bursdag!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere