RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjettet riktig boligpris


Zubi Ahsan Ullah var god til å tippe boligpriser - og fikk overrakt premien av eiendomsmeglerfullmektig Kenneth Kvalen hos Aktiv Eiendomsmegling på Furuset. Foto: Aktiv
Zubi Ahsan Ullah var god til å tippe boligpriser - og fikk overrakt premien av eiendomsmeglerfullmektig Kenneth Kvalen hos Aktiv Eiendomsmegling på Furuset. Foto: Aktiv
Folk på Furuset er en tanke pessimistiske på boligmarkedets vegne.

FURUSET: Under Furuset-festivalen forrige helg inviterte Aktiv Eiendomsmegling på Furuset til tippekonkurranse på sin stand på senteret. Tre boliger ble vist fram, og deltakerne skulle tippe hvilken pris de ble solgt for. Og folk har åpenbart begrenset tro på boligmarkedet.

– Folk tippet lavt. Vi hadde tre svaralternativer per leilighet, og mange valgte den midterste prisen, som en slags mellomting, sier eiendomsrådgiver Morten Myren i Aktiv på Furuset.

Deltakerne fikk se bilde og salgsplakat før de tippet. Dermed hadde de både takst og prisantydning å gå utifra. Likevel var det bare fem som klarte å tippe riktig pris på alle boligene.

Må jobbe grundig

Morten Myren kommenterer at folk åpenbart er litt negative til boligmarkedet om dagen, men han understreker at man kan få gode priser hvis man gjør en solid jobb.

– Hvis man gjør en grundig jobb, markedsfører seg riktig og setter en riktig pris, får man mange på visning. Jeg føler vi får til det, sier Myren.

Han opplever uansett at mange er oppriktig interessert i både boligmarkedet generelt og sin egen bolig spesielt.

– Vi kjørte et tilbud om gratis verdivurdering under festivalen. Det var flere som sa ja, selv om de ikke var ute etter å selge bolig. Det viser at folk er interessert, sier Myren.

Rolig juli

Nå i juni er det mange boliger på markedet. Myren forventer at det vil roe seg ned i juli, men han har tro på et nytt oppsving i august.

– Det er nok lurt å komme i gang om ikke så lenge hvis man vil selge over sommeren. Jeg tipper det tar av igjen i midten av august. Både takstmenn og fotografer har ferie før den tid, så det kan være lurt å starte tidlig, sier eiendomsrådgiveren.

Han har allerede vært i kontakt med flere som er i gang med å forberede boligsalg i august.

Vinneren

Vinneren av boligpristippekonkurransen til Aktiv Eiendomsmegling i helga ble Zubi Ahsan Ullah. Hun var en av fem som tippet riktig salgspris på alle tre boligene i konkurransen.

Tre andre deltakere får hver sin Aktiv-paraply i trøstepremie: Elisabeth Skjellegård, Samina Saleem og Sara Nikfar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere