RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjev pris til Bent Stiansen og Statholdergaarden


OPPLÆRINGSPRIS: Byråd Ødegaard overrekker Oslo kommunes fagooplæringspris til Stiansen og Statholdergaarden.
OPPLÆRINGSPRIS: Byråd Ødegaard overrekker Oslo kommunes fagooplæringspris til Stiansen og Statholdergaarden. Foto: Foto: UDE
Under årets Fag- og svennebrevutdeling i Oslo rådhus nylig, fikk 232 nyutdannede fagarbeidere og svenner utdelt fag- og svennebrev. Fagopplæringsprisen gikk til Statholdergaardens eier og chef, Bent Stiansen.

OSLO: Fag- og svennebrevutdelingen er et arrangement i samarbeid mellom Utdanningsetaten og Oslo Håndverks- og Industriforening, hvor alle nyutdannede fagarbeidere og svenner får overrekt sitt fag- eller svennebrev i Oslo rådhus.

Varige verdier

– Nye generasjoner av dyktige fagarbeidere er av stor betydning for alle. Fagbrev gir kvalitet. Rådhuset er i seg selv et eksempel på at faglig dyktighet har lang verdi. Dere bygger varige verdier, sa skolebyråd Torger Ødegaard under utdelingen.

Han synes det er fint å se at elever forlater skolen godt forberedt til å møte yrkeslivet.

Gode fagarbeidere er en verdi for samfunnet, men også for den enkelte. Det å være dyktig i noe, fører til mestring og glede, som igjen bidrar til en god arbeidshverdag, sa byråden.

52 fag

Kandidater i 52 forskjellige fag fikk utdelt fag- eller svennebrev. I år ble det delt ut flest fagbrev i helsearbeiderfaget, mens tømrerfaget var størst blant svennefagene. I de mindre håndverksfagene ble det delt ut ett svennebrev i kostymesyerfaget og ett fagbrev i hestefaget. Utdelingen ble foretatt av leder i yrkesopplæringsnemnda i Oslo, Tor Petlund.

Dagens hovedtaler var leder i seksjon Helse i Fagforbundet Oslo, Helge Sporsheim.

Æresmedaljer

Hvert år deles det også ut medaljer for særdeles godt arbeid. I år ble det delt ut to fagprøvemedaljer og én svenneprøvemedalje. Elisabeth Pålsson mottok fagpøvemedalje i blomsterdekoratørfaget.

Prøvenemda beskrev besvarelsen hennes som usedvanlig faglig sterk, teknisk nyskapende og med et gjennomgående estetisk uttrykk som er å miste pusten av.

Gamal Mohhamoud Osman mottok fagprøvemedalje i Betongfaget. Her skrev Prøvenemda at fagprøven var gjennomført fagmessig til minste detalj.

Fagopplæringsprisen

I 1996 innstiftet byrådet en årlig fagopplæringspris til beste lærebedrift i Oslo. Yrkesopplæringsnemnda oppnevnte en jury blant medlemmene sine, til å bedømme forslagene som kom inn.

– I år var det flere gode kandidater som har tradisjon for å ta inn lærlinger og å utøve god fagopplæring, understrekte juryen.

Juryen fremhevet likevel Stiansen AS - Statholdergaarden. De var imponert over antallet på 51 lærlinger, som bedriften har tatt inn siden 2006.

– Det er et godt tegn på at arbeidsforhold og arbeidsmiljø er lagt godt til rette, når flere lærlinger i bedriften velger å ta mer enn ett fagbrev. Mange av lærlingene får arbeid i bedriften som kokk eller servitør etter avlagt fagprøve, og flere av disse har nå lederstillinger i bedriften, sa juryen.

Oslo kommunes fagopplæringspris gikk i år til Statholdergaardens eier og chef Bent Stiansen.

– Det var en stor overraskelse. Jeg er meget stolt og rørt, forteller Stiansen.

Han mener at Statholdergaarden vant som et resultat av mangeårig seriøst arbeid med lærlinger. Øivind Bøe Dalelv, verdensmester i kokkefag under World Skills tidligere i år, tok sin læretid hos Bent Stiansen. Han er nå ansatt som faglært kokk på Statholdergaarden. Dalelv var også til stede under utdelingen.

– Det er et svar på at vi blir respektert for vårt arbeid og vi er selvfølgelig veldig stolte over prisen.

– Alle i bedriften setter sin prestisje i at våre elever skal bli gode og få en god fagutdannelse, sier chef Stiansen.

I følge han burde det ikke være noen tvil om hvorfor man burde besøke den fasjonable restauranten:

– God mat, god service og hyggelig atmosfære i et historisk vakkert hus. Trenger en noe mer?
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere