Gjør en drøm mulig

Aud Kvalbein, varaordfører i Oslo, i samtale med blindeforbundets Gunnar Haugsveen på Lions-klubbenes Kick off-møte på Ekeberghuset. Førerhunden Betty, en gammel dame på 12 år, var nok den som tok oppmerksomheten. Alle Foto: Bjørn Aslaksen

Aud Kvalbein, varaordfører i Oslo, i samtale med blindeforbundets Gunnar Haugsveen på Lions-klubbenes Kick off-møte på Ekeberghuset. Førerhunden Betty, en gammel dame på 12 år, var nok den som tok oppmerksomheten. Alle Foto: Bjørn Aslaksen

Hvert fjerde år arrangerer Lions-klubbene Røde Fjær. Torsdag var det start for 2009-aksjonen i Ekeberghuset.

Salen i Ekeberghuset var full da Lions-klubbene i Oslo og Bærum hadde sitt innledende møte for årets Røde Fjær-aksjon sist torsdag.

EKEBERG: Over 120 Lions-medlemmer fra Oslo og Bærum hadde møtt opp i Ekeberghuset for å høre om årets aksjon som skal være søndag 19. april.

Tenk om dere våknet opp en morgen og var blinde. Hver eneste av de daglige gjøremålene hadde blitt vanskelige, eller kanskje umulig. Dette var åpningen til Thomas Haugen

7. innsamlingsaksjon

Varaordføreren i Oslo, Aud Kvalbein fra Nordstrand, satte i gang årets Lions Røde Fjær aksjon 2009, en innsamling til blindesaken med motto: «Nytt syn på livet». Dette er den 7. landsomfattende innsamlingsaksjonen.

Kvalbein pekte på viktigheten av innsatsen til alle ildsjelene i Norge. Uten disse, som arbeider på dugnad for å hjelpe sine medmennesker ville nesten Norge stoppet opp.

Hun startet Lions Røde Fjær aksjon 2009 ved å gi sitt personlige bidrag til aksjonen.

Vil samle inn 50 millioner

Generalsekretær i Blindeforbundet, Gunnar Haugsveen, takket Lions for at de hadde valgt Hurdalsenteret som innsamlingsprosjekt.

Lions Røde Fjær 2009 gjør en drøm mulig. Utbygging av Blindeforbundets kurssted, Hurdalsenteret nord i Akershus, kan endelig bli noe av!

Hurdalsenteret har gitt tusenvis av barn og unge, yrkesaktive og eldre, norskfødte og personer med innvandrerbakgrunn nytt syn på livet. Men 28 år etter at Hurdalsenteret ble bygget, mangler det både plass og fasiliteter som kan sikre ønsket kvalitet og omfang på undervisning, aktiviteter og kurs som tilbys blinde og svaksynte fra hele landet.

Lions Norge har nå som mål å samle inn ca 50 millioner i samarbeid med Norges Blindeforbund til utvidelse av Hurdalsenteret. Hovedaksjonen vil være en bøsseinnsamling søndag den 19. april i år.

Totalt har Lions samlet inn 140,2 millioner kroner til følgende prosjekter:

1966 Hadde Lions sin første Røde Fjær innsamling som skaffet midler til oppføringen av Beitostølen Helsesportssenter.

1977 til opprettelsen av Valnesfjord Helsesportsenter i Nordland

1987 Evenes Blindesenter og Hauglandsenteret i Sogn og Fjordane.

1995 til kamp mot leddgikt.

1999 til livskvalitet i eldre år.

2004 til Montebello-tunet ved Lillehammer et rehabiliteringssenter for kreftrammede og pårørende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag