Gjør julekuppet nå

Næringsforeningsleder Andreas Melander er ikke redd for at juleshoppingen avlyses.

Næringsforeningsleder Andreas Melander er ikke redd for at juleshoppingen avlyses.

Vanligvis starter salget i januar, men allerede har flere butikker i Bogstadveien satt ned prisene.

Næringsdrivende i shoppinggaten merker godt den økonomiske nedgangen og finanssituasjonen på handelen.

- Alle merker nok en viss nedgang, men det går hardest utover de forretningene med de mest eksklusive varene. For å se det på den positive siden, så kan folk nå gjøre noen solide kupp i forbindelse med julehandelen, sier leder i næringsforeningen Andreas Melander.

Spesiell kampanje

Selv driver Melander, sammen med kona Anne Birgitte, den eksklusive klesbutikken Garbo. De merket et drastisk fall i markedet, og i oktober stoppet salget rett og slett helt opp.

- Vi kjørte i gang en litt spesiell kampanje mot tidligere kunder, for å få omsetningen i gang igjen, og vi kjører fortsatt med 25 30 prosent rabatt på flere varer, sier Melander, som mener stamkundenes interesse og innsats reddet designbutikken.

Garbo sendte nemlig brev til tidligere kunder og la kortene på bordet, og fortalte at de ikke kunne holde butikken gående uten drahjelp. Så kundene måtte delta aktivt for å bevare et sted de liker å handle, til gjengjeld fikk de rabatterte priser på nye varer.

Ikke redd

Næringsforeningslederen har inntrykk av at det er butikkene øverst i næringskjeden som merker trykket, mens de mindre eksklusive holder en bra omsetning.

- Vi merker ikke noe nedgang i antall besøkende til handlegaten. På lørdag var det som vanlig smekk fullt av folk på shoppingtur. Personlig er jeg ikke så redd for den økonomiske situasjonen i forhold til julehandelen. Det er klart vi kommer til å tjene mindre, men sånn er det i slike tider. Samtidig vil nok de fleste forhandlere være mer konservative i forhold til neste års vareinnkjøp. Spesielt da med tanke på de mest eksklusive varene, sier Melander.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.