Gjør minner til ord

 

 

Skriv ned minnene for ettertiden, anbefaler damene som står bak «Skrivestuen» på Schafteløkken Seniorsenter.

FROGNER: – Jeg skriver masse selv, sier Gerd Tindeland Grøndahl. I biblioteket på Schafteløkken seniorsenter sitter hun sammen med tidligere radiojournalist og forfatter Wenche Margrethe Myhre og snakker om viktigheten av å skrive ned minnene for ettertiden.

– Det er stadig mange som forteller meg at de angrer på at de ikke har skrevet ned det som har skjedd i livet, sier Gerd. Selv skriver hun ned historier som barnebarna drar nytte av, og synes det er viktig at familiens historie ikke går i glemmboka.

Skrivestuen skal være et sted for alle som vil få hjelp til å få ned minnene på papir, og da kommer konstruktive tilbakemeldinger godt med.

– Vi leser opp i fellesskap, og gir hverandre tilbakemeldinger på hva som kan gjøres bedre, sier Wenche Margrethe Myhre.

Hva er det som gjør en historie god?

– Det handler mye om anslag, og at man forteller noe som teffer leseren. Lyst og fortellerglede er viktig, sier Wenche.

– Man må gripe leseren, sier Gerd som i samme slengen forteller historien om husgrisen «pet»`s tragiske endelikt på kjøkkenbordet til familien.

– Ingen spiste noenting da pet lå på middagsbordet, sier hun.

– Mormor, ikke begynn med den der krigen igjen, er noen av kommentarene barnebarna til Gerd har sagt. Men interessen er der likevel, for når barnebarna og oldebarna vokser opp vil de plutselig vite hvordan det var å leve under nettopp krigen.

– Jeg skrev litt om det «Å være tenåring under krigen». Det er spennende å lese i dag, sier en entusiastisk Gerd.

– Men alle historier behøver selvfølgelig ikke å handle om krigen, sier Wenche.

I tillegg til skriving og introduksjon til den store fortellerkraften skal deltagerne selvfølgelig også skravle, drikke kafffe og kose seg.

Skrivekurset begynner 27. september, og går over fem ganger. kontakt Seniorsenteret på Zahlkasserer Schaftsplass 3 for mer informasjon og påmelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag