*Nettavisen* Nyheter.

Gjør som Rolls-Royce

BAKOVERVENDT: Opel er først ute med bakovervendte bakdører, eller «selvmordsdører» som det het i gamle dager. Nå er mottoet: Kan Rolls-Royce, så kan vi! (Foto: Opel)

I gamle dager var dører som åpnet bakover rene selvmordsinnretninger. Men det var før – nå følger Opel i sporene til selveste Rolls-Royce.

Klikk på bildet for å forstørre.

BARN: De bakovervendte bakdørene gjør det enklere å komme inn og ut av i bilen, ikke minst når barn skal på plass i barneseter etc.

Klikk på bildet for å forstørre.

GJENKJENT: Slektskapet til Opels andre biler er tydelig. (Foto: Opel)

Klikk på bildet for å forstørre.

BAKFRA: Stor bakluke og lav lastehøyde. (Foto: Opel)

Klikk på bildet for å forstørre.

KONSEPT: Slik så Meriva-konseptet ut da Opel viste det fram på messen i Genève våren 2008. (Foto: Øivind Skar, NTB Tema)

Klikk på bildet for å forstørre.

ORIGINALEN: Og slik gjør Rolls-Royce det. Opel mangler bare paraplyen i døra. (Foto: Øivind Skar, NTB Tema)

Opel gjør alt de kan for å vekke oppsikt. Så da de på Genève-messen for snart to år siden viste et konsept på hvordan deres neste versjon av den lille flerbruksbilen Meriva skulle se ut, var det få som trodde Opel ville våge å lage bilen med bakdører som slår bakover.

Nå har det aldri vær noe tvil om at slike dører gjør det lettere å komme inn i bilen, nesten like lett som på biler med de mer kostbare skyvedørene.

Men tør Rolls-Royce så tør Opel, er åpenbart tonen hos Opel i Rüsselsheim.

Fornyer seg

Opel fornyer seg totalt for tiden. Først kom de med Insignia, snudde litt opp-ned på familiebilklassen, definerte nivået for utstyr og opplevd kvalitet – og innkasserte tittelen Årets Bil i Europa.

I disse dager lanseres den litt mindre Opel Astra i helt ny innpakking, og for en innpakking. Nok en gang setter Opel standard og drar massevare over mot premium kvalitetsfølelse.

Om noen måneder er det så klart for Meriva i klassen under. Forrige Meriva var først og fremst kjent for eksepsjonell fleksibel innredning – for å være klassens fikseste og mest praktiske bil.

Opel lover at den nye blir bedre på alle punker: Rommeligere, mer fleksibel og enda bedre å kjøre.

Her spiller de bakovervendte bakdørene en viktig rolle fordi de gjør det enklere å komme inn og ut av i bilen, ikke minst når barn skal på plass i barneseter etc.

At fortbruket går ned med 15 prosent i forhold til dagens Meriva er nesten underordnet i denne sammenheng. Motorprogrammet omfatter forøvrig varianter fra 75 til 140 hk.

Og «selvmordsdørene» kan naturligvis ikke åpnes i fart, om noen skulle være i tvil. Meriva har premiere på vårens bilmesse i Genève og ankommer Norge utpå sommeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.