*Nettavisen* Nyheter.

Gjorde kål på kålen

Mot i brøstet, vett i pannen, stål i bein og armer. Pensjonistgruppa i Østensjøvannets venner gjør en flott innsats for fellesskapet. Fra venstre: Per Ottar Tokle, Finn Tschudi, Bjørn A. Christensson, Bjørn Steensrud, Johan Mollatt og Finn A. Gulbrandsen. Foto: Nina Schyberg Olsen

Pensjonistgruppa i Østensjøvannets Venner gjorde en durabelig dugnadsinnsats før sommerferien.

ØSTENSJØVANNET: I strålende sol sist uke plukket seks staute herrer russekål til den store gullmedalje, som en avslutning på en travel vårsesong.

Inntrenger i plastsekker

Den gule planten er en fremmed art som truer mangfoldet ved Østensjøvannet, og da pensjonistgruppa åpenbarte seg for lokalavisen hadde de fylt opp intet mindre enn tyve søppelsekker med inntrengeren!

– De fleste av oss puster uten respirator, så dette går bra, vitset de blide kara der de trasket ned mot parkeringsplassen som litt alternative julenisser.

I tillegg til å plukke uønskede blomster, sto også beising av reparerte plankegjerder langs Østensjøvannets østside på programmet.

– Vi har også fjernet nett som for noen år siden ble satt opp for å beskytte rehabiliterte bredder mot erosjon, forklarte ildsjelene.

Nye skilt

Og pensjonistgruppa ga seg ikke med det. På vegne av Fylkesmannen dro de ut i miljøparken for å sette opp reservatskilt og skilt med fiskeforbud.

Slike gutter, det vil gamle Norge ha!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.