*Nettavisen* Nyheter.

Gjorde sykkelkupp

Lin Hobberstad kjøpte denne sykkelen for 100 kroner.

Dagens auksjon på Auksjonshuset AS i Gøteborgsgata var stedet hvor mange gjorde et sykkelkupp. 50-60 sykler gikk fra 25 til 1400 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er flest studenter her, opplyser Øystein Sigde

Klikk på bildet for å forstørre.

Folk studerte syklene før auksjonen startet. Så kunne man notere ned sykkelnumrene og by på de når de kom frem.

- Jeg er strålende fornøyd. Jeg kjøpte denne sykkelen for 100 kroner. Et skikkelig røverkjøp, skryter Lin Hobberstad til Østkantavisa etter hun fikk tilslag på budet. Sykkelen trillet hun stolt ut av lokalet etter å ha betalt de hundre kronene pluss 25 prosent til auksjonshuset.

Hun forteller at det var første gang hun var på auksjon.

- Sykkelen min ble stjålet for to måneder siden, så jeg valgte å prøve ut sykkelauksjonen. 125 kroner for en sykkel er fantastisk. Jeg er spesielt fornøyd at det er rosa farge på den, sier en strålende Lin.

Mange sykler

Under dagens sykkelauksjon var det 50-60 sykler som skulle selges for en billig penge.

- En sykkel går som regel for et sted mellom 500 og 1000 kroner. Men man kan også få de enda billigere, opplyser Øystein Sigde i Auksjonshuset.

Da Østkantavisa var der gikk en av syklene for 25 kroner.

- Dette er den perfekte tiden å kjøpe sykkel på. Ut i fra erfaring går syklene for mindre penger nå når det nærmer seg vinter og snø, fortsetter Øystein.

Syklene som selges, er sykler som de har fått inn fra politi og borettslag.

- Noen av syklene blir også tvangssolgt. Ofte gir borettslag oss sykler. Vaktmesterne pleier å rydde i boder og bakgårder og de syklene som ikke blir hentet havner ofte her, avslutter han.

Forsikres på stedet

Etter at man har fått tilslag på en sykkel, betales den umiddelbart. I tillegg har man mulighet til å forsikre sykkelen på stedet.

- Man kan registrere sykkelen sin hos oss. For 210 kroner er sykkelen registrert for fem år, opplyser personal fra forsikringsselskapet.

Er du interessert i å gjøre et sykkelkupp holdes neste sykkelauksjon torsdag 16.oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.