Gjørdis åpner dørene

Angela og Julia holder butikken åpen på torsda, fredag og lørdag. ALLE FOTO: JULIE MESSEL

Angela og Julia holder butikken åpen på torsda, fredag og lørdag. ALLE FOTO: JULIE MESSEL

- En butikk full av kjærlighet! Angela (31) og Julia (30) gjør drømmen til virkelighet når de lørdag åpner «din secondhandvenn» for alle som vil.

Barbie pynter opp.

Det er mye rart og finne hos Gjørdis

Her blir det liv.

Kjelleren er full sv skatter

Bak dette skiltet holder bruktbutikken hos.

Detter er altså Gjørdis, hun røyker og spiller plater, og er laget av innehaver Angelas yngre bror.

BISLETT: - I påsken var det fullt hus her, med familie og venner fra hele Sverige, som kom med brukte klær og varer, sier en glad Angela og viser vei i Wilhelms gate på Bislett, der hun om få dager åpner butikken som altås er blitt til ved hjelp av familie og venner.

Drømmelokale

Det var nemlig da hun selv var på visning i leiligheten i tredje etasje at hun så kjellerlokalet som var som skapt for venninenes secondhand-drøm, som hun og venninnnen Julia hadde gått svangre med i mange år.

Så hentet de over det som var av familie og venner og forvandlet den gamle skjønnhetssalongen til en liten butikk med gamle klær, smykker, leker, sko, vesker, belter og bilder, samt alt annet moro man kan tenke seg.

- Det eneste vi er nervøse for er om Oslo og Norge er klare for dette. Det finnes jo mange i Europa, i Stockholm, i København, men Oslo; nei denne byen har foreløpig ingen butikker der man kan komme og kose seg, sitte den drikke kaffe og lete etter små skatter. Jeg håper Oslo er klar for dette, sier Angela.

Håndplukket

Hvert plagg som foreløpig er kommet inn i butikken er håndplukket, sjekket, vasket eller strøket av mødrene til de to svenske jentene, deretter er de sjekket av venninnner som sørger for at de holder høy nok kvalitet.

- Her er det bare små skatter. Gutteavdelingen har ikke et eneste døllt plagg, bare fine ting, er de enige om.

Og det er virkelig en butikk bygget på kjærlighet, og frivillige timer av familie og venner. Mødre har sortert, fedre har malt og bygget, lillebror har dekorert, venner har ryddet og sjauet, kjærester har ordnet , sågar bestemødre bidrar med pynt, nips og hjemmelaget saft.

- Her blir det ingen snitter og champagne, men hjemmelaget saft, og hjemmebakte kaker. Det er mer vår stil, sier Julia.

Hun tror gjenbruk og økologisk tenkning er i tiden, og er sikker på at Bisletts- og Oslos innbyggere forøvrig vil omfavne Gjørdis.

Frivillig

Begge er de i full jobb i henholdsvis restaurantbransjejn og som pedagog på en ungdomsskole. Jobbene har de ikke sagt opp for å drive butikk. Foreløpig, i alle fall.

- Nei, vi er i full jobb, og har ikke tatt opp lån og slikt. Dette må vi få til først, før vi eventuelt kaster oss ut i det for fullt, sier de to.

- Hva sier sjefene deres til at dere gjør dette på si?

- De er bare positive. Min sjef kjørte meg hjem tidligere denne uken med sekker fulle av klær og 200 kleshengere. Folk vil at dette skal gå bra, sier Angela og lover kaker og farmors saft når butikkenen åpner lørdag.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.