RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjør deg til elitesoldat

Playstation Move har aldri sett bedre ut.

Special Forces er et taktisk tredjepersons skytespill, noe som betyr at det skiller seg ganske markant ut fra spill som for eksempel Call of Duty, Halo og Killzone.

Det er satt i en mer eller mindre realistisk setting med autentiske våpen, og bærer mye klarere slektskap med spill som for eksempel Tom Clancy´s Ghost Recon eller de gode, gamle Rainbow Six-spillene.

Move on!

Playstation Move å vise seg nyttig til noe annet enn bare teknologidemoer. I SOCOM styrer du i praksis siktet med Move-kontrolleren i høyre hånd, og beveger soldaten rundt med den analoge stikka på navigasjonskontrolleren i venstre hånd.

Move-funksjonen var brukbar i Killzone 3, men jeg synes den er ennå strammere i dette spillet. En av årsakene kan være at SOCOM: Special Forces er i et tredjepersonsperspektiv.

Når man, i motsetning til i førsteperson, kan se soldaten, føles det som et ekstra navigasjonspunkt for hjernen, noe som gjør systemet mer intuitivt så vel som at du behersker det kjappere.

Knapper og plastgevær

Litt av utfordringen i Special Forces er at det fort blir veldig mange knapper å holde kontroll på. Granater, ladegrep og kommandoer er bare noe av det som øker kompleksiteten.

Til tross for at dette virker noe overveldende i starten, er følelsen av å beherske det desto sterkere.

Utvikler Zipper Interactive har sammen med Killzone-utvikler Guerilla Games også utviklet et plastgevær man kan legge Move-kontrollerene i, slik at man kan føle seg ekstra kul der man står i anleggsstilling i stua.

Gir sjangeren variasjon

Til tross for at SOCOM: Special Forces har både enspiller og tradisjonell flerspiller, er det samarbeidsmodusen som ser ut til å bli spillets store styrke.

Den kunstige intelligensen på fiendene ser sammen med brettdesignet ut til å holde en god kvalitet, men det er fremdeles rom for forbedringer når det kommer til skytefølelsen.

Versjonen vi fikk prøve inneholder den beste implementasjonen av Playstations Move-kontroller til konvensjonelle spill per dags dato. Det er i aller høyeste grad spillbart, og gir den harde og overfylte skytespillsjangeren sårt tiltrengt variasjon.

Se bilder og les hele sniktittene på Gamer.no

Les også: – Bevegelseskontrollere er fremtiden

Les også– Bulletstorm redefinerer skytespill

Les ogsåSniktitt: Dragon Age II

Les også: Sniktitt: Uncharted 3: Drake´s Deception

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere